Teknoloji

Facebook Portal internet tarayıcısı ve oyunlarla yenilendi

facebook portal
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Portal serisi akıllı ekranlarını geçtiğimiz ekim ayında tanıtmıştı. Portal ve Portal+ adını taşıyan cihazlar için yayınlanan son güncelleme, internet tarayıcısının da aralarında bulunduğu çeşitli yenilikleri beraberinde getiriyor.

Facebook’un özel olarak hazırladığı internet tarayıcısı sayesinde Portal ve Portal+ üzerinden internete erişmek mümkün olacak. Portal ve Portal+ için Instant Games desteğini de aktif hâle getiren sosyal ağ, cihaz sahiplerinin Words with Friends ve Battleship gibi oyunları oynamasını da mümkün kılıyor.

Facebook’un eklediği yenilikler arasında video sohbetlerde görüntü üzerine artırılmış gerçeklik filtreleri eklenebilmesi de bulunuyor. Sohbetler sırasında iHeartRadio aracılığıyla şarkı paylaşılabilmesi ve evdeki diğer kullanıcıların isimlerinin değiştirilebilmesi de güncellemenin getirdiği yenilikler arasında yer alıyor.

Facebook söz konusu yeniliklerle Portal serisinin ilk etapta aldığı olumsuz yorumları kısmen de olsa yumuşatmayı amaçlıyor. Amazon Echo Show ve Google Home Hub gibi rakiplerine karşı zayıf kalan Portal’ın önünde rakiplerini yakalama konusunda hâlâ uzun bir yol olduğunu belirtmek gerekiyor.

Hâlâ kendisine özgü bir uygulama mağazasının olmaması, Portal’ın önemli eksikleri arasında sayılıyor. Buna ek olarak, Facebook’un 2018’de fazlasıyla yıpranan itibarı da Portal’ın kamuoyu nezdinde sıcak karşılanmasını engelleyen bir faktör olarak değerlendiriliyor.

Facebook Portal serisinin fiyatında da indirime gitti. Portal’ın satış fiyatı geçici süre için 199 dolardan 149 dolara indirilirken, Portal+ için de 349 yerine 299 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER