Teknoloji

Facebook Portal isimli akıllı hoparlörünü önümüzdeki temmuz ayında satışa sunabilir

facebook hizmet türkiye

facebook portalAkıllı hoparlör pazarı, teknoloji dünyasının devleri arasındaki savaşın en zorlu cephelerinden biri hâline geliyor. Akıllı hoparlör üreten büyük şirketlerin sayısı sürekli olarak artıyor. Facebook’un da bu pazara girmeye hazırlandığına dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Sosyal paylaşım sitesinin Portal adını taşıyan bir akıllı hoparlör üzerinde çalıştığı söyleniyor. Digitimes tarafından yayınlanan bir haber, Facebook Portal ile ilgili yeni detayları gözler önüne seriyor.

Habere göre, Portal iki farklı model seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Fiona ve Aloha kod adlarıyla anılan bu iki model, şirketin mayıs ayında düzenleyeceği F8 geliştirici konferansında tanıtılacak. Portal’ın her iki modelinin de temmuz ayı itibarıyla raflarda olması bekleniyor.

Portal’ın her iki modelinde de 15 inç büyüklüğünde ekranların bulunacağı belirtiliyor. Bu modellerden birinin daha üst segment bir ürün olarak konumlandırılması muhtemel görünüyor. Portal’ın yüz tanıma ve sesle kontrol gibi yetenekleri barındırmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Facebook’un akıllı hoparlörünün yetenekleri görüntülü sohbetle sınırlı kalmayacak. Sony ve Universal ile müzik lisansı için anlaşma yapan Facebook’un bu anlaşmalardan Portal’da yararlanabileceği belirtiliyor.

Facebook Portal Building 8 tarafından geliştiriliyor

Facebook Portal ile ilgili ilk detaylar, geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Portal, çıkan haberlerde Amazon Echo Show’a rakip bir cihaz olarak gösterilmişti. Facebook’un Building 8 isimli Ar-Ge birimi tarafından geliştirilen Portal ile sosyal medya devi Amazon, Google ve Apple gibi şirketlerle rekabete girecek.

İLGİLİ HABERLER