Teknoloji

Facebook Portal ailesini genişletmeye hazırlanıyor

facebook portal
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Portal adını taşıyan ve görüntülü görüşme yapma imkanı da sunan akıllı hoparlörünü 2018’in ekim ayında tanıtmış ve kasım ayında satışa sunmuştu. Sosyal medya devi, önümüzdeki sonbaharda da Portal ailesine yeni ürünler eklemeye hazırlanıyor.

Recode’un CodeCon etkinliğinde The Verge sitesine konuşan Facebook’un artırılmış ve sanal gerçeklikten sorumlu başkan yardımcısı Andrew “Boz” Bosworth, Portal ailesinin yeni üyelerinin sonbaharda görücüye çıkacağını belirtti ve yeni modellerde farklı tasarımların bulunacağının müjdesini verdi.

Yeni tasarımların nasıl görüneceği konusunda şu an için ortada somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak TechCrunch sitesi, yeni cihazlardan birinin Portal’ın yazılım havuzunda görülen “Ripley” kod adlı cihaz olabileceğini belirtiyor. Cheddar‘ın haberinde ise Ripley sayesinde kullanıcıların televizyonlarının üstüne bir kamera yerleştirerek görüntülü görüşme yapmasının mümkün olabileceği ifade ediliyor.

Bosworth açıklamasında Portal satışlarının çok iyi gittiğini dile getirse de, kesin rakam vermekten kaçındı. Facebook’un son yıllarda boğuştuğu gizlilik skandallarına rağmen, Portal satışlarından memnun olması ilginç bir durum olarak tanımlanabilir.

Facebook Portal ailesine daha fazla yatırım yapma konusunda da kararlı görünüyor. Şirket, yeni bir donanım neslinin doğduğuna inanıyor. Donanımın eve giriş yaptığını belirten Andrew Bosworth, iki insan arasındaki iletişimin donanım üstünde birinci taraf bir deneyime dönüştüğünü dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER