Teknoloji

Facebook popüler haberler bölümünü mobile taşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook populer haberlerFacebook popüler haberler bölümünü ABD’deki iOS ve Android kullanıcılarına göstermeye başladı. Gazetecilik yaklaşımı konusunda çalkantılı bir yılı geride bırakan şirket, toplu haber gösterimi konusundaki girişimlerini biraz daha merkezi bir konuma yerleştiriyor. Haberler bölümünün tasarımını mayıs ayında yenileyen Facebook, kullanıcılarına daha geniş bir kaynak yelpazesi sunmaya başlamıştı.

Popüler haberler bölümüne erişim için iOS uygulamasının navigasyon çubuğuna özel bir ikon yerleştiren Facebook, bu ikona dokunulduğunda kullanıcıların karşısına bir haber listesi çıkarıyor. Söz konusu listede haberler konularının beğeni, yorum ve paylaşım sayılarına göre sıralanıyor. Konulardan birine tıklandığında konuyla ilgili haberler, videolar, fotoğraflar ve paylaşımlar başlığın altında gösteriliyor.

Facebook’tan yapılan açıklamada, hangi yayınların veya hangi hikayelerin gösterildiği konusunda bir müdahalede bulunulmadığı belirtildi. Şirket listenin şekillendirilmesinde paylaşımın sosyal ağ üzerindeki etkileşiminin, yayıncının sosyal ağ üzerindeki etkileşiminin ve bağlantılı diğer haberlerin dikkate alındığını mayıs ayında paylaşılmıştı. Sosyal paylaşım sitesi, en popüler üç haberi Haber Kaynağı’nda gösterme konusundaki testlerini de sürdürüyor.

Söz konusu değişiklikler hem görsel bakımdan hem de haberlerin tek bir merkezde gösterilmesi açısından ihtiyaçlara cevap veriyor. Sosyal paylaşım sitesi böylelikle daha önceki beceriksizliklerini ve yanlışlıklarını da telafi etmiş oluyor.

Facebook popüler haberler bölümünü algoritmalarla yönetiyor

Facebook’un haberler bölümündeki içerikleri “liberal ön yargılar” ile belirlediği iddiası geçtiğimiz yıl ABD’de gündeme gelmişti. Haber seçimi sürecinden insanları çıkaran sosyal ağ, popüler haberler bölümünü algoritmalar üzerinden yönetiyor.

İLGİLİ HABERLER