Manşetler

Facebook Poke uygulamasıyla dürtme işini mobil ortama taşıdı

Facebook kullanıcıların yeni mesaj, fotoğraf ve video göndermelerine olanak sağlayan Poke adlı yeni bir uygulamayı duyurdu. Poke uygulamasının ilginç tarafı gönderilerin 10 saniye içinde kaybolması. Uygulama bu özelliğiyle kendi kendini yok eden fotoğraflı mesajlar göndermeye olanak sağlayan, hatta son günlerde repertuvarına videoyu da ekleyen Snapchat’e benziyor.

Facebook’un Snapchat uygulamasına rakip bir uygulama çıkaracağı birkaç gün önceden ortaya çıkmıştı ve Poke da bu uygulama gibi görünüyor. Aslında bu uygulamayla birlikte Facebook, sosyal ağın en sık kullanılan özelliklerinden biri olan dürtme özelliğini mobil ortama da bir şekilde taşımış oluyor. Yeni dürtme deneyimi iPhone kullanıcısı Facebook arkadaşlarının birbirlerine kısa süreli mesajlar göndermesine olanak sağlanıyor. Mesajlar açıldıktan 1, 3, 5 veya 10 saniye sonra otomatik olarak siliniyor. Facebook’un diğer bölümleri gibi Poke’un da istenmeyen mesajları ihbar etmeyi sağlayan bir mekanizması bulunuyor. Uygulama iTunes mağazası üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir.

Poke üzerinden gönderdiğiniz mesajın karşı tarafta görüntülenebilmesi için orada da Poke uygulamasının olması gerekiyor. Eğer yoksa, indirmeleri için App Store’a yönlendirilmelerini sağlayan bir bağlantı görüyorlar. Bu arada gönderilen mesajların ekran görüntülerinin alınması durumunda Poke gönderen tarafına bu konuda bir uyarı yolluyor. Böylelikle sırf mesajı daha sonra ortadan kaybolsun diye Poke’u kullananların mesajlarının bir şekilde kaydının alındığı gönderene iletilmiş oluyor.

İlgili >> iTunes App Store (Poke)

İLGİLİ HABERLER