Teknoloji

Facebook Poke uygulamasının uyarı sesinin arkasında CEO Mark Zuckerberg var

Facebook’un yeni mobil uygulaması Poke ile dürtme işi mobil ortama taşınmış; yazı, fotoğraf ve videoda dürtme fiiline entegre edilebilir olmuştu. Bu uygulamayı ilginç kılan bir nokta da, dürtüldüğünüz her seferde gelen bildirime eşlik eden “poke” sesinin bizzat Facebook CEO’su Mark Zuckerberg tarafından kaydedilmiş olması, TechCrunch sitesinin iddiası bu yönde.

Aslında her şey başlangıçta bir şaka olarak başlamış, ancak daha sonra Zuckerberg’in ses kaydı bir ses işleme yazılımından geçirilip uygulamaya bildirim sesi olarak eklenmiş. Ayrıca TechCrunch sitesi Zuckerberg’in Poke uygulamasının kodlamasına da bizzat katkıda bulunduğunu söylüyor. Facebook, popüler Snapchat uygulamasının klonunu çıkarmadan önce bu uygulamanın sahibine bir satın alma teklifinde bulunmuş, ancak Facebook’un teklifi kabul edilmemiş. Anlaşılan bu durum Zuckerberg’i biraz daha hırslandırmış. Bu arada Facebook’un ürün direktörü Blake Ross Poke uygulamasının yalnızca 12 gün gibi kısa bir sürede hazırlandığını açıkladı.

Facebook’un geniş kullanıcı kitlesi Poke uygulamasının Snapchat karşısında güçlü bir pozisyon elde etmesini sağlayabilir. Tabii ki, bunun öncesinde insanların Poke uygulamasının gerçekten gerekli veya eğlenceli olduğuna ikna olması ve bu uygulmayı iPhone’larına indirmeleri gerekiyor. Tabii bu noktada siz de göndereceğiniz dürtmelerle arkadaşlarınızı teşvik edebilirsiniz. Ne de olsa cihazında Poke uygulaması yüklü olmayan bir arkadaşınızı dürttüğünüzde onun da Poke uygulamasını indirmesini sağlayacak bir link gönderiliyor.

İlgili >> TechCrunch

İLGİLİ HABERLER