Eğlence

Facebook podcast platformunu kapatıyor

facebook podcast

Facebook geçtiğimiz yıl haziran ayında faaliyete geçen podcast platformunu kapatma kararı aldı. İçerik sahipleri bu haftadan itibaren platforma yeni podcast yükleyemeyecek. Platform 3 Haziran’da da tamamen kapanacak.

Kararın Facebook’un ses ürünlerini yeniden değerlendirme planı çerçevesinde alındığı belirtiliyor. Soundbites ve Audio merkezlerini de kapatan şirket, Clubhouse’a alternatif olarak hazırladığı canlı ses odalarını da Facebook Live çatısı altına taşıma kararı aldı.

Facebook tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Sesin ön planda olduğu deneyimler için bir yıllık öğrenme süresinin ardından Facebook’ta sunduğumuz ses araçları setini sadeleştirme kararı aldık. Sunduğumuz özellikleri sürekli değerlendiriyoruz ve böylelikle en anlamlı deneyimlere odaklanıyoruz.”

Facebook için podcast platformunu kapatmanın sıra dışı bir karar olmadığını belirtmek gerekiyor. 2020 ve 2021’de ses ürünleri pazarında tabir-i caizse bir “köpük” oluşmuştu. SiriusXM ve Amazon gibi önemli markalar podcast platformlarını satın alırken, Clubhouse’un piyasa değeri de kısa süre için 4 milyar doları bulmuştu. Bu ilgi Facebook’u da ses ürünlerine yönelmeye itmişti. Neredeyse 1 yıllık deneyin ardından fazla çabanın boşuna olduğuna karar veren Facebook, platformu kapatacağını duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER