Teknoloji

Facebook platformuna yeni uygulama kabulünü geçici olarak durdurdu

facebook abd

facebookFacebook, geçtiğimiz gün duyurduğu yeni değişiklikleri hayata geçirmek adına uygulama değerlendirme sürecini geçtiğimiz hafta durdurmuştu. Şirket, platformuna yeni uygulama ve sohbet botu kabulünü Cambridge Analytica skandalının patlak vermesi nedeniyle askıya almıştı.

Sosyal ağın 50 milyon kullanıcısına ait profil verilerinin üçüncü taraf bir uygulama tarafından habersiz olarak ele geçirilmesi, şirketi daha önce emsali görülmemiş türden büyük bir varlık krizinin ortasına atmıştı. Skandalın patlak vermesinin ardından sosyal paylaşım platformu, geliştiricilerin kullanıcı verilerine erişimine kısıtlama getireceğini açıklamıştı.

Görünen o ki, sosyal paylaşım sitesi başına gelenlerin ardından üçüncü taraf uygulamaları onaylama sürecini yeniden değerlendiriyor. Şirketin ortaklıklardan sorumlu başkan yardımcısı Ime Archibong, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: “İnsanların Facebook ile bilgi paylaşırken sundukları güveni korumak için platformumuzun işleyişinde bazı değişiklikler yapıyoruz. Bu değişikliklerin kolay olmadığının farkındayız. Ancak bu güncellemelerin geniş geliştirici ekosistemimizdeki olası güven ihlâllerini aşağıya çekeceğine inanıyoruz.”

Archibong, önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilecek değişiklikler konusunda da bilgi verdi. Platformun derinlemesine biçimde gözden geçirileceğini söyleyen Facebook başkan yardımcısı, bu çerçevede şüpheli aktivitelerde bulunan uygulamaların da tam teşekküllü bir denetlemeden geçeceğini belirtti. Bu inceleme sonucunda şüpheli aktivitelerde bulunduğu kesinleşen uygulamalar konusunda kullanıcıların bilgilendirileceği de Archibong’un değindiği noktalardan biri oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER