Teknoloji

Facebook Place Tips özelliğiyle Foursquare’e rakip olmaya hazırlanıyor

facebook-place-tips-300115-1

Yabancısı olduğu bir yerde iyi bir restoran veya ilgi çekici turistik bir bölge arayan pek çok kişi, ilk olarak Foursquare veya Yelp’e başvuruyor. Yakında başvuru seçeneklerinin arasına Facebook’un katılması da muhtemel gözüküyor. Şirketin duyurduğu “Place Tips” isimli yeni özellik, kullanıcıya bulunduğu mekanla ilgili ipuçlarını vakit kaybetmeden sıralayabiliyor. O mekanı ziyaret eden arkadaşların paylaşımlarını ve fotoğraflarını da gösteren Facebook Place Tips, Foursquare’den aşina olunan ipuçlarını Facebook formatında sunuyor.

facebook-place-tips-300115-2

Kullanıcılar Place Tips özelliğinin aktif hâle geldiğini uygulamayı başlattıkları zaman gördükleri bir bildirim sayesinde anlayacak. Bu bildirime dokunulduğu zaman kullanıcıların karşısına o mekana dair bilgiler içeren kartlar çıkacak. Bu bilgiler arasında arkadaş paylaşımlarına ek olarak, mekanın işletme bilgileri de bulunacak. Bu sayede mekanın açılış ve kapanış saatleri, favori ürünü ve varsa Facebook sayfasında yapılan yorumlar görülebilecek. Bu notlara dokunulduğu zaman kullanıcı adına herhangi bir eylemde bulunulmayacağının garantisi de Facebook tarafından verilmiş durumda.

facebook-place-tips-300115-3

Facebook Place Tips özelliğinden faydalanmak isteyenlere bir çıkış kapısı sunmayı da ihmal etmemiş. Özellik yayınlanmasının ardından mobil kullanıcılara varsayılan olarak açık biçimde ulaştırılacak olsa da, dileyenler bu özelliği ayarlar menüsü üzerinden kapatabilecek. Facebook Place Tips kullanıcının konumuna ulaşmak için Wi-Fi, GPS ve hücresel ağdan oluşan bir kombinasyondan faydalanacak.


Facebook Place Tips özelliği şu an için sadece New York’un belli noktalarında test edilebiliyor. Central Park, Brooklyn Köprüsü, Times Meydanı ve JFK Havalimanı bu noktalar arasında yer alıyor. Sosyal ağ, belli işletmelerde daha iyi ipuçları sunmak için Facebook Bluetooth adını taşıyan bir özelliği de deniyor.

İLGİLİ HABERLER