Teknoloji

Facebook’un piyasa değeri 1 trilyon doları geçti

facebook canli yayin piyasa değeri

Facebook dünün piyasa kapanışı itibarıyla piyasa değeri 1 trilyon doları geçen şirketler arasına girmeyi başardı. Yahoo Finance’ın verilerine göre, şirketin piyasa değeri hâlihazırda 1,01 trilyon dolar seviyesinde. Facebook’un piyasa değeri gün içinde bir ara 1,08 trilyon dolara kadar çıktı.

Facebook’un en dikkate değer birimleri arasında başı Facebook’un ana sitesi çekiyor. Messenger, Instagram, WhatsApp ve Oculus gibi önemli servis ve markalar da Facebook’un çatısı altında yer alıyor.

Piyasa değeri 1 trilyon doları geçen Amerikan teknoloji şirketleri arasında 2000’lerde kurulan tek şirketin Facebook olması da dikkat çekiyor. Google’ın çatı şirketi Alphabet’in kuruluş tarihi 2015 olarak görünse de, asıl kuruluş tarihi olarak Google’ın temellerinin atıldığı 1998’i almak gerekiyor.

Facebook, hem ABD’de hem de Avrupa’da farklı soruşturmalarla uğraşıyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Facebook’un Instagram ve WhatsApp’ı satın alması nedeniyle mahkemeye tekel davası açsa da, bu dava hakim tarafından reddedildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER