Manşetler

Facebook web sitesi ve Android uygulamasında paylaşım düzenlemelerine izin vermeye başladı

Facebook nihayet kullanıcılara yaptıkları paylaşımları sonra düzenleme fırsatı vermeye başladı. Değişiklik şu anda belirli sayıda kullanıcı için web sitesinde ve Android uygulamasında sunuluyor. iOS versiyonuna da fazla vakit geçmeden gelmesi bekleniyor.

facebook-android-yerel-13121201

Diğer birçok Facebook yeniliği gibi, paylaşımları düzenleme özelliği de kademeli olarak tüm kullanıcılara sunulacak. Bu nedenle söz konusu değişikliği hemen görmezseniz paniğe kapılmayın. Değişiklik sizi de vurduktan sonra Facebook’ta paylaştığınız bir yazıyı, durum güncellemesini düzenleyebilecek, değişikliklerin geçmişini de görüntüleme fırsatı bulacaksınız.

Facebook geçen yılın ortalarında yorum düzenleme imkanı sunmuştu, ancak bu durum kullanıcılara paylaşımlarını düzenleme fırsatını vermenin yanından bile geçmemişti. Şimdiye kadar yanlış yazım veya bilgi içeren paylaşım için yapmak gereken tek şey bu paylaşımı tamamen kaldırmak ya da en iyi ihtimalle paylaşımın altına düzeltme niteliğinde bir not yazmaktı. Paylaşımı silmek demek, buna gelen tüm beğeni ve yorumların da silinmesi anlamına geliyordu.

Bu arada Facebook’un güncellenen Android uygulaması paylaşım düzenlemenin yanı sıra başka yenilikler de barındırıyor. Kullanıcılar telefonları üzerinden albümler oluşturup bunları paylaşabiliyor, sayfalarda yaklaşan etkinlikleri görebiliyor veya his simgelerini web’de olduğu gibi görüntüleyebiliyor.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER