Facebook paylaşılan fotoğraf albümlerini duyurdu. Uzun zamandır beklenenler arasında yer alan bu yeni özellik sayesinde birden fazla kullanıcı aynı albüme fotoğraf yükleyebilecek; özellik kapsamında herkese açık, katılımcıların arkadaşlarına açık ve sadece katılımcılara açık gibi çeşitli gizlilik seçenekleri de bulunuyor.
Her gün yüz milyonlarca fotoğrafın sosyal ağa yüklendiğini kaydeden Facebook Paylaşılan Fotoğraf Albümleri özelliğiyle arkadaşlar için fotoğraf paylaşımını daha kolay hâle getirmek istediklerini kaydetti. Böylelikle düğün, doğum günü partisi, seyahat gibi birden fazla kişinin bulunduğu etkinliklerin fotoğrafları tek bir albümde toplanabilecek.
Albüm oluşturucusu erişimini en fazla 50 katılımcıyla paylaşabilecek. Her bir katılımcının da en fazla 200 fotoğraf paylaşma hakkı olacak. Paylaşılan fotoğraf albümleri ilk olarak ABD’de kullanıma sunuldu, ilerleyen zamanlarda diğer ülkelere de yayılmış olacak.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ArcActive yeni kurşun-asit bataryasını gerçek mikro şebekede deniyor

Samsung Galaxy S26 FE mi, Galaxy S25 FE mi? Hangisini almak daha mantıklı?

Sony’nin yeni patent başvurusu oyunlarda sonraki kareyi tahmin ediyor

Çin’de içten yanmalı otomobillerin satış payı yüzde 33’e indi

Artık saniye 20 Mayıs 2027’de küresel saatten çıkıyor
Facebook’un Mashable sitesine verdiği bilgiye göre bu özellik şirket genelinde düzenlenen ve bir gelenek hâlini almış hackathon seanslarının birinde oluşturuldu ve arkasında Facebook çalışanları Bob Baldwin ve Fred Zhao bulunuyor.
Facebook paylaşılan fotoğraf albümlerini kullanıma sunan ilk şirket değil. Apple da iOS 7 ile birlikte Fotoğraf Yayını işlevinde paylaşım özelliklerini daha da genişletiyor. Böylelikle kullanıcılar paylaşılan fotoğraf yayını içine yeni fotoğraflar, videolar ekleyebilecek, yorumda bulunabilecek.
İlgili >> Mashable
[Görsel – Mashable]
Günün Öne Çıkan Fırsatları





REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.



