Teknoloji

Facebook Pay yola Meta Pay adıyla devam edecek

meta facebook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook Pay ödeme servisinin yola Meta Pay adıyla devam edeceğini açıkladı. Zuckerberg, yeni dönemde Metaverse için bir dijital cüzdan oluşturacaklarını da belirtti. Yeniden isimlendirme, bu hedef doğrultusunda atılan ilk adım olma özelliğini taşıyor. Ancak her şeyi olduğu gibi tutmak da planın parçaları arasında yer alıyor.

Kısacası Meta Pay ile Facebook, Facebook Messenger, Instagram ve WhatsApp üzerinden arkadaşlara kolaylıkla para göndermek yine mümkün olacak. Meta Pay hem alışverişte hem de sivil toplum kuruluşlarına bağış yaparken kullanılabiliyor.

Meta Pay içinde oluşturulacak dijital cüzdanda ise kullanıcılar hem dijital paralarını hem de kimliklerini saklayabilecek. Ödeme yönetiminin yanı sıra, dijital varlıkların saklanması için de cüzdanı kullanmak mümkün olacak.

Bu da kullanıcıların Meta Pay’de sanal deneyimleri, dijital sanat ürünlerini, NFT’leri saklayabileceği anlamına geliyor. Bu dijital unsurların sahipliğini kanıtlamak, Metaverse deneyiminde önemli bir yere sahip. Dolayısıyla Meta Pay’in bu deneyim için optimize edilmesine şaşırmamak gerekiyor.

Eski adıyla Facebook Pay, yeni adıyla Meta Pay tüm Metaverse deneyimini pürüzsüz şekilde yönetmek için tasarlanmış gibi görünüyor. Bu deneyimin zaman içinde şekilleneceğini tahmin etmek de pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER