Teknoloji

Facebook Parse uygulama geliştirme servisini kapattı

facebook parse

Facebook, geliştiricileri üzecek bir karar aldı. Şirket, uygulama geliştirme servisi Parse’ı kapattığını duyurdu. Sosyal paylaşım sitesi, kapatma kararını duyuruyla birlikte anında hayata geçirdi.

Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada geçişin kolay olmayacağı belirtilirken, süreci kolaylaştırmak adına oldukça sıkı çalışılacağının altı çizildi. Kapanma süreci sırasında arka uç servisinin çalışmasının sürdürüleceğini vurgulayan Facebook, geliştiricilere uygulamalarını başka servislere taşımaları için çeşitli araçların sunulacağı sözünü de verdi.

Facebook Parse API’sını çalıştırmayı sürdürecek, ancak aynı zamanda yazılımcılara MongoDB veri tabanına geçiş yapmaları için bir veri tabanı geçiş aracı sunacak. Şirket, açık kaynaklı Parse sunucusunu da Node.js sunucusundan API çalıştırması için geliştiricilere açacak.

Kapatma kararı kulağa pek hoş gelmese de, Facebook Parse’ın yerini alacak bir alternatif şimdiden mevcut. Twitter’ın Fabric adını taşıyan araç kiti de neredeyse Parse ile aynı işlevi görüyor. Twitter’ın geliştirme ekibi Fabric’ten en iyi biçimde faydalanma yollarını düzenli olarak anlatıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER