Manşetler

Facebook’un Flipboard rakibi servisi Paper ocak sonunda geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, Flipboard’a rakip olacak “Paper” adlı yeni servisini ocak sonunda çıkarmaya hızlanıyor. Recode tarafından verilen bu haber, Facebook’un üzerinde uzun zamandır çalıştığı ve kullanıcılara daha iyi haber okuma imkanı sunacağını düşündüğü servisin nihayet kullanıcılarla buluşmak üzere olduğunu gösteriyor.

facebook-logo-16052012

Habere göre zamanlamada değişikliğin olması ihtimali hâlâ bulunuyor, ancak şu an için servisin bu ayın sonlarında çıkması bekleniyor. Paper ya bir doğal mobil uygulama olarak çalışacak veya mobil ekranlar için de optimize edilmiş bir web uygulaması kimliği taşıyacak. Paper da Flipboard gibi ana akım medya organlarından haberleri derleyecek, bunun yanı sıra Facebook’tan alınan durum güncellemeleri de karışıma eklenecek.

Facebook’un Haber Kaynağı özelliğinden sorumlu ekip Paper ürününün geliştirme çalışmalarını yürütüyor. Recode’a göre Paper başlangıçta Haber Kaynağı’nın yeniden tasarlanmış bir hâli olarak yola çıktı. Reader adı altında birkaç yıldır varlığını sürdüren bu projeden Haziran 2013’te Wall Street Journal sayesinde haberdar olmuştuk. Haberde Facebook kullanıcılarının içeriklerinin gazete gibi sunulmasının böylelikle okuma işlevinin daha ilginç hâle getirilmesinin hedeflendiği yazılmıştı.

Geçtiğimiz kasım ayında da Facebook’un bağlantıları sonra okuma amaçlı kaydetmeye izin vermeyi sağlayan bir işlevi test ettiği haberleri çıkmıştı. Yer imi ekleme butonuna tıklayarak bağlantısı verilen bir yazıyı Facebook’un uygulamalar menüsü içinde yer alan “Kaydedilenler” bölümüne eklemek mümkün oluyordu. Pocket ve Instapaper gibi uygulamalar da benzer işi yapıyor. Belki de, kaydedilen bu bağlantılara Paper üzerinden de ulaşmak mümkün olabilir.

Anlayacağınız Facebook, Paper ile birlikte gazete tadında bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Tabii ki, reklamlar da bu girişimin kalbinde bulunacak. Farklı bir ortam, farklı reklam seçenekleri anlamına geliyor. Bu da reklam geliri elde etme noktasında mücadele veren Facebook için büyük fırsat demek.

İlgili >> Recode

İLGİLİ HABERLER