Eğlence

Facebook oyun yayıncılarını bulmayı ve desteklemeyi kolaylaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook oyunFacebook oyun yayını konusunda Twitch, Mixer ve YouTube Gaming gibi servislerle rekabet etme konusundaki arzusunu gizlemiyor. Şirket bu hedefine erişmek adına mantıklı görünen yeni bir adım atıyor. Sosyal paylaşım sitesi, oyun videoları için özel olarak hazırlanan bir portalı test ediyor.

Söz konusu portalda hem canlı hem de daha önceden kaydedilmiş oyun videoları gösteriliyor. Bu sayfada gösterilen içerikler; oyunlara, içerik sahiplerine, sayfalara ve kullanıcıların üye olduğu gruplara göre sınıflandırılıyor. E-spor turnuvalarının ve oyun odaklı etkinliklerin gösterildiği sayfada, mobil oyuncular da Instant Games için oluşturulmuş özel bir bölüm de yer alıyor. Söz konusu deneyim rakip servislerin sunduğuyla benzer nitelikler taşısa da, Facebook kullanıcıları bir Fortnite yayınını daha hızlı bulmaktan şikayetçi olmayacaktır.

Facebook yayıncıları ekonomik yönden destekleyecek adımlar da atıyor. Önümüzdeki aylarda Level Up isimli bir programı duyurmayı planlayan şirket, yeni yayıncıların yayın sırasında sanal ürünler satıp göndererek gelir elde etmesine yardımcı olacak. Level Up akıllara Twitch’in Affiliate programını getiriyor. Söz konusu program sayesinde de yayıncılar tam teşekküllü bir ortaklık olmadan gelir elde edebiliyor. Facebook söz konusu program çerçevesinde gerçekleştirdiği testleri daha fazla yayıncıya açmayı planlıyor.

Facebook oyun yayıncılığı konusunda daha fazla görünürlük ve daha fazla para kazanma seçeneği sunarak daha popüler bir mecraya dönüşmeyi hedefliyor. Bu çalışmaların kısa vadede olmasa da uzun vadede olumlu sonuçlar vermesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER