Manşetler

Facebook 7 Haziran seçimlerinde “Oy Veriyorum” butonunu kullanıma sunacak

facebook hizmet türkiye

facebook-logo-230415

Türkiye’deki aktif kullanıcı sayısı 38 milyonu bulan Facebook, 7 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde kullanıcılarının oy kullandıkları bilgisini arkadaşlarıyla paylaşmalarını sağlayacak “Oy Veriyorum” butonunu kullanıma sunacağını açıkladı. Facebook’un açıklamasında “Oy Veriyorum” butonu sayesinde insanların siyasi liderlerle etkileşime geçmesinin kolaylaşacağı vurgulanırken, özelliğin Facebook’un dünyayı daha açık ve birbirine bağlı hâle getirme misyonu açısından da önemli olduğu belirtildi.

7 Haziran Pazar günü Facebook’a giriş yapan seçmenler, Haber Kaynağının en üstüne yerleştirilen bir mesaj tarafından karşılanacaklar. Bu ikona tıklayanlar, kime oy verdiklerini söylemeden, Facebook’taki arkadaşlarına oylarını kullandıklarını duyurabilecekler. Söz konusu ikon, sadece yaşı oy vermeye yeten kullanıcıların Haber Kaynağında görülecek.

facebook-oy-veriyorum-040615

Facebook’un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesi politika uzmanı Elizabeth Linder, seçimlerin sivil diyalogun en güçlü anlarından birini oluşturduğunu ve insanların her gün Facebook üzerinde önemsedikleri konulara dair etkileşimde bulunduğunu dile getirdi. Araştırmaların Facebook üzerinde oy kullanımına dair paylaşımları görenlerin oy vermeye daha meyilli hâle geldiğini ortaya koyduğunu söyleyen Linder, “Oy Veriyorum” butonunun bu teşviği kolaylaştıracağını belirtti.

Facebook, “Oy Veriyorum” butonunu daha önce 2004, 2008 ve 2012 ABD Başkanlık Seçimlerinde, Avrupa Birliği Parlamentosu seçiminde, İskoçya’daki bağımsızlık referandumunda ve Birleşik Krallık’ta geçtiğimiz ay gerçekleştirilen genel seçimlerde kullanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER