İpucu

Facebook’ta otomatik video oynatma nasıl kapatılır?

facebook-otomatik-video-060814 (1024 x 684)

Haber Kaynağında video reklamlar yayınlamaya hazırlanan Facebook, bunun ilk adımlarını Haber Kaynağına yüklenen videolara otomatik oynatma özelliğini getirerek yapmıştı. Başlangıçta bu özelliği belli bir grupla test eden Facebook, daha sonra otomatik video oynatma özelliğini kademeli olarak tüm üyelerine dağıttı. Facebook üzerinden video izlemeyi sevenler için bu özellik oldukça kullanışlı, ancak videoların otomatik olarak oynatılmasından rahatsız olan geniş bir kitle mevcut. Facebook’ta otomatik video oynatma özelliğini kapatmayı isteyenler yazının devamında bunu nasıl gerçekleştireceklerini öğrenebilir.

facebook-otomatik-video-oynatma-1

Facebook’un masaüstü versiyonunda otomatik video oynatma özelliğini kapatmak için öncelikli olarak üst araç çubuğunun en sağında bulunan aşağı ok işaretine tıklamak gerekiyor. Bu oka tıklandığında açılan seçenek tepsisinde ise Ayarlar seçeneğine tıklanıyor.

facebook-otomatik-video-oynatma-2

Böylelikle Facebook’un Ayarlar paneline erişiliyor. Bu panelin sol kısmında ise daha spesifik ayarlara erişmeyi sağlayan bir seçenek listesi bulunuyor. Bu listenin en altında yer alan Videolar seçeneğine tıklandığında Video Ayarları sekmesi açılıyor. Bu sekmede sadece otomatik video oynatma özelliğine ilişkin ayar bulunuyor. Bu ayarın hemen yanında ”Açık” yazan butona tıklayıp ”Kapalı” seçeneği işaretlendiği zaman otomatik video oynatma özelliği kapatılıyor.

facebook-otomatik-video-oynatma-3

Facebook’un web sitesi üzerinden yapılan bu ayar değişikliği sadece web sitesinde etkili oluyor. Mobil uygulamalarda otomatik video oynatma özelliğini durdurmak için bu cihazlar üzerinden bir ayar değişikliği yapmak gerekiyor.

facebook-otomatik-video-oynatma-ios-1

iOS’te bu ayar değişikliği Facebook uygulamasının dışında yapılıyor. Kullanıcıların öncelikli olarak iOS cihazlarındaki Ayarlar panelinin altında yer alan Facebook sekmesine ulaşması gerekiyor.

facebook-otomatik-video-oynatma-ios-2

Facebook sekmesi açıldığı zaman bu sekmenin içinde yer alan Ayarlar seçeneğine tıklamak gerekiyor. Burada Facebook iOS uygulamasının kontrol paneli yer alıyor. Söz konusu panelin Video bölümünde yer alan ”Auto-play” seçeneği ”Off” yani kapalı duruma getirildiği zaman videoların otomatik olarak oynatılması durduruluyor.

facebook-otomatik-video-oynatma-ios-3

Kullanıcılar diledikleri takdirde sadece kablosuz bir ağa bağlı oldukları zaman videoları otomatik olarak oynatacak ”Wi-Fi Only” yani sadece Wi-Fi seçeneğini tercih edebilir.

facebook-otomatik-video-oynatma-android-2

Android kullanıcıları ise ayar değişikliğini uygulama içinden yapıyor. Facebook uygulamasını açtıktan sonra Android’in bazı cihazlarda kapasitif bazı cihazlarda fiziki bazı cihazlarda ise sanal olarak bulunan Ayarlar tuşuna basan kullanıcıların karşısına bir seçenek tepsisi çıkıyor.

facebook-otomatik-video-oynatma-android-3

Burada bulunan Ayarlar seçeneği kullanıcıları Facebook Android uygulamasının Ayarlar paneline yönlendiriyor. Bu sekmede Genel Ayarlar başlığı altında bulunan Video Otomatik Oynatımı seçeneği Kapalı konuma getirildiği zaman otomatik video oynatma özelliği kapatılıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde ”Sadece Wi-Fi” seçeneğini işaretleyerek bu özelliğin sadece kablosuz bağlantı üzerinde aktif hâle gelmesini sağlayabiliyor.

[tps_footer][/tps_footer]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER