Manşetler

Facebook otomatik çeviri özelliğiyle farklı dillerde paylaşım yapmayı mümkün kılıyor

facebook otomatik ceviriFacebook otomatik çeviri aracıyla kullanıcılarının aynı anda birden çok dilde paylaşım yapmasının önünü açacak. “Çok dilli oluşturucu” adını verdiği aracını tanıtan sosyal paylaşım sitesi, kullanıcılarına bir dilde hazırladıkları içerikleri başka dillerde de paylaşma fırsatını veriyor. Örneğin, Türkçe yazılan bir içerik yayınlanırken İngilizce olarak da paylaşılabilecek.

Böylelikle Facebook’u İngilizce olarak kullanan kişiler, paylaşımın İngilizce versiyonunu görecek. Facebook’un hali hazırda tercüme edebildiği 45 dili destekleyen yeni oluşturucunun dağıtımı bugün itibarıyla başladı. Araçtan faydalanmak için hesap ayarları menüsünden dil tercihleri menüsüne gitmek ve “birden fazla dilde paylaşıma izin ver” seçeneğini işaretlemek gerekiyor.

Facebook otomatik çeviri aracını ilk olarak ticari sayfalarda test etmişti. 5 binden fazla sayfa yeni aracı denemiş ve sayfaların paylaşımı günlük 70 milyon görüntüleme rakamına ulaşmıştı. Söz konusu rakamın 25 milyonluk kısmı ise ikinci bir dilde görüntülendi. Otomatik çeviri özelliğinden faydalanılan paylaşımlar ise 300 milyon kişinin karşısına çıktı.

Facebook otomatik çeviri aracı kullanıldıkça gelişecek

“Çok dilli oluşturucu” ile toplanacak veriler, Facebook’un doğal dil işleme modellerini geliştirecek. Şirketten yapılan açıklamada, otomatik çeviri özelliği sayesinde hem evrensel gruplarda daha iyi iletişim kurulacağı hem de otomatik çeviri modellerinin daha yetenekli hâle geleceği belirtildi.

Birden fazla dil konuşabilenler, Facebook otomatik çeviri aracı tarafından yapılan tercümeler üzerinde düzenleme yapabilecek. Çok dilli paylaşımların gösterimi ise Facebook’un kullanıldığı dil ve kullanıcıların paylaşımlarında tercih ettiği dil doğrultusunda yapılacak.

İLGİLİ HABERLER