Eğlence

Facebook orijinal videoların önünü açıyor

facebook haber kaynağı

Facebook orijinal video portföyünü öne çıkarmak adına video sıralama algoritmasında değişikliğe gidiyor. Şirket; böylelikle içerik yapımcılarının kitlelerini büyütmesini, izleyicilerin de içerik sahiplerine daha kolay ulaşabilmesini amaçlıyor. Sosyal ağ, videoları öne çıkarırken orijinalliklerinin yanı sıra amaçlarını ve izlenme sürelerini de değerlendirmeye alacak.

Facebook’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, gerçekleştirilecek algoritma değişikliğinin Haber Kaynağı, Facebook Watch gibi bölümleri ve Facebook’un sunduğu video tavsiyelerini etkileyeceği ifade edildi.

Facebook’un açıklamasında insanların dönüp dolaşıp yeniden izlemeyi istediği videoların da öne çıkarılacağı belirtildi. İnsanların en az 1 dakika boyunca izlediği videoları da öne çıkaracak olan sosyal ağ, bu uygulamayı özellikle üç dakikadan daha uzun videolarda benimseyecek. Orijinal olmayan videoları arkalara atacak olan sosyal medya devi, benzer bir yaklaşımı katma değeri düşük olan video içeriklere de uygulayacak. Sosyal ağ, içerik yapımcılarının değişikliklere uyum sağlamaları için video pratikleriyle ilgili talimatlarını da güncelledi.

Facebook orijinal video içeriklerinin izlenme sayılarını artırma konusunda gerçekleştireceği algoritma değişikliğinden oldukça umutlu görünüyor. Şirket bu değişikliğin videoların genel kalitesini de artırmasını hedefliyor. Yapılan değişikliğin Facebook’un video paylaşım platformu imajını kuvvetlendirip kuvvetlendirmeyeceği zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER