Eğlence

Facebook orijinal video içerik sayısını artırmak için yeni işbirliklerine gidiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook orijinal videoFacebook orijinal video içerikler sunma konusundaki niyetini daha önce ortaya koymuştu. Sosyal paylaşım sitesinin sohbet programlarını, canlı spor müsabakalarını ve kısa dizileri kapsayan planında bazı gecikmeler yaşansa da, bu durum şirketi durduracak gibi görünmüyor. Reuters’in haberine göre, popüler sosyal ağ orijinal video içerik çalışmalarında “genç odaklı” internet şirketleriyle işbirliğine gitmeye hazırlanıyor.

Facebook’un müstakbel iş ortakları arasında BuzzFeed, Vox Media, ATTN ve Group Nine Media’nın adları geçiyor. Bu şirketlerin Facebook’a hem süresi 10 dakikanın altında hem de süresi 20 dakikanın üzerinde videolar sağlayacağı belirtildi. 10 dakikadan kısa videoların haklarının içerik sahiplerinde kalacağı, 20 dakikadan uzun videoların sahiplik haklarının ise Facebook’ta olacağı konuşuluyor.

Bu videoların içinde reklam aralarının olmasına da kesin gözüyle bakılıyor. İlk başta sadece Facebook’un internet sitesi ve uygulamaları üzerinden izlenebilecek videoların daha sonra diğer platformlarda da erişilebilir hâle gelmesi öngörülüyor. Facebook’tan şimdilik bu habere ilişkin bir açıklama gelmiş değil.

Facebook orijinal video içerikleri sayesinde reklam gelirini daha yukarı çekmeyi hedefliyor

Facebook orijinal video içerikleriyle reklam gelirini daha da yukarıya çekmeyi hedefliyor. Şirketin bu hedef doğrultusunda neden söz konusu şirketlerle işbirliğine gittiğini anlamak ise pek zor değil. Bu şirketlerin Facebook sayfalarında ciddi bir kullanıcı potansiyeli bulunuyor. Dolayısıyla içeriklerin daha çok kişiye ulaşması için uygun iş ortakları seçilmiş gibi görünüyor. Facebook’un planı, iş ortakları açısından da kazançlı görünüyor. Şirketin kısa videolardaki reklam gelirinin yüzde 55’ini içerik oluşturucularına vadettiği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER