Eğlence

Facebook’un ilk orijinal içerikleri neredeyse hazır

facebook

facebook orijinal icerikFacebook orijinal içerik sunma konusunda oldukça iddialı planlara sahip. Şirketin bu planlarına ilişkin haberler daha önce gündeme gelmiş ve sosyal paylaşım sitesinin ilk programlarını haziran ayında yayınlayacağı belirtilmişti.

Ancak bu takvim tutmamış, Facebook haziran ayında herhangi bir orijinal içerik yayını yapmamıştı. Temmuz ayının sonu yaklaşmasına rağmen, sosyal paylaşım sitesinden henüz bu konuda bir girişim gelmiş değil.

Bloomberg’de yayınlanan bir habere göre; Facebook’un yeni Video bölümü, eğer her şey plan dahilinde ilerlerse, ağustos ayının ortasında aktif hâle gelecek. Facebook’un içerik ortaklarından projelerinin ilk bölümlerini teslim etmelerini istediği, ancak bazılarının bu isteği yerine getiremeyeceği söyleniyor.

Facebook’tan henüz projenin başlangıcıyla ilgili bir doğrulama gelmiş değil. Ancak şirketin bu konudaki çalışmalarını sır olarak tutmadığı biliniyor. Sosyal paylaşım sitesi, 2016’da CollegeHumor sitesinin kurucusu Ricky Van Veen’i işe almış ve Van Veen de şirketin video içeriklerini fonlamak için çalışmalar yaptığını belirtmişti. Facebook orijinal içerik oluşturma girişiminin direksiyonuna ise daha önce MTV’de görev yapan Mina Leferve’yi geçirmişti.

Facebook orijinal içerik çalışmaları için çeşitli medya kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor

Sosyal paylaşım sitesi, hem kısa ve düşük bütçeli hem de büyük bütçeli prodüksiyonlar sunmaya hazırlanıyor. Pek çok medya şirketi, Facebook’a bu yöndeki çalışmalarında destek oluyor. Facebook’un girişimiyle Netflix ve HBO gibi servislerden ziyade YouTube’a rakip olmayı planladığı düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER