Teknoloji

Facebook ofise dönüşü 2022’ye erteledi

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook personeli 2022’ye kadar evlerinden çalışmaya devam edecek. Şirket ABD’deki çalışanlarının ofise dönüşünü delta varyantı kaynaklı vakaların artışı nedeniyle 2022’ye erteledi. Sosyal medya devi daha önce ABD’deki ofislerinin eylül ayında yüzde 50 kapasiteyle yeniden açacağını duyurmuştu. Ancak vakaların artması nedeniyle ofise dönüş tarihi Ocak 2022 olarak değiştirildi.

Facebook’un konuyla ilgili olarak CNBC’ye gönderdiği açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Ofise dönüş yaklaşımımızı tarihlere göre değil, verilere göre belirliyoruz. Delta varyantı kaynaklı COVID vakalarındaki artış nedeniyle ABD’deki çalışanlarımızın ofise dönüşünü 2022’nin ocak ayına erteledik. ABD dışındaki bazı başka ülkelerde de bu yaklaşımı uygulamayı planlıyoruz. Durumu gözlemlemeye ve uzmanlarla birlikte herkesin emniyetine öncelik vererek hareket etmeye devam edeceğiz.”

Facebook, COVID-19 salgını patlak verdiğinde ofislerini kapatan ilk şirketlerden biri olmuştu. Şirket, ABD’deki çalışanlarının aşı olmasını da zorunlu tutmuştu.

Facebook’un ofislerinin ne zaman tekrar açılacağı belirsizliğini koruyor. Ancak geri dönüşün ardından da işlerin eskisi gibi olmayacağını tahmin etmek pek zor değil. Uzaktan çalışma modeline geçiş yapacak olan şirket, önümüzdeki 5 ila 10 yıllık dönemde iş gücünün yüzde 50’sinin ofis dışından çalışmasını hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER