EğlenceTeknoloji

Facebook Oculus Quest oyunlarında reklam gösterecek

facebook oculus quest

Facebook Oculus Quest sanal gerçeklik platformunda reklam göstermeye başlayacağını açıkladı. Kullanıcılar ilk olarak Resolution Games tarafından geliştirilen Blaston’da reklamları görecek. Önümüzdeki haftalarda başka geliştiriciler tarafından hazırlanan bazı başka oyunlarda da reklamlarla karşılaşılacak.

Facebook kullanıcılardan gelecek geri bildirimlere bağlı olarak Oculus Quest’te daha fazla reklam gösterecek. Şirket böylelikle Oculus Quest’in kendisine yeten bir platform olmasını amaçlıyor.

Facebook tarafından konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında şu ifadeler yer alıyor: “Bu testin nasıl gittiğini gördüğümüzde ve hem geliştiricilerden hem de topluluğumuzdan daha fazla geri bildirim aldığımızda yeni detaylar paylaşacağız. Böylelikle Oculus platformunda ve mobil uygulamasında reklamların ne zaman geniş kapsamlı şekilde gösterileceği konusunda bilgi verebileceğiz.”

Facebook geçtiğimiz ay Oculus mobil uygulamasında reklam testine başladığını açıklamıştı. Şirket bu reklamların geliştiricilere sanal gerçeklik uygulamalarını sergilemeleri için yeni bir vitrin sağlayacağını belirtmişti.

Facebook yeni reklam testini duyururken Oculus’un gizlilik ve reklam politikalarının aynı kalacağının altını çizdi. Söz konusu politikalar Facebook’a iletilecek bilgileri ve kullanıcıların reklam etkileşimlerini kapsıyor.

Facebook en yeni sanal gerçeklik başlığı olan Oculus Quest 2’yi geçtiğimiz yıl eylül ayında duyurmuştu. Sanal gerçeklik başlığı Qualcomm Snapdragon XR2 platformu, 6 GB RAM ve her göz için 1832 x 1920 piksel ekranlar gibi özelliklerle geliyor.

İLGİLİ HABERLER