Eğlence

Facebook Oculus için 360 derece sanal gerçeklik videoları sunacak

facebook-oculus-video-260315
Görsel – Engadget

Oculus’a daha fazla içerik sağlamayı amaçlayan Facebook, geliştirici konferansında VR başlığı için küresel video içerikleri getirmeyi planladığını duyurdu.

Facebook konu hakkında fazla bilgi vermedi, örneğin kullanıcıların bu 360 derece videoları nasıl edineceği bilinmiyor. Her ne olursa olsun, bunun gelişme hâlinde olan VR platformunu genişletmek için önemli bir adım olacağı gerçek. Buna ek olarak Facebook, Haber Kaynağına yerleştirilen 360 derece videoları da desteklemeye başladığını açıkladı. Böylelikle o videolardaki 360 derece deneyimini elde etmek için VR başlığına sahip olma derdi taşımak gerekmeyecek.

Facebook F8 konferansında kurduğu Teleportation Stations adlı kabinlerle ziyaretçilere Oculus ile sanal gerçeklik deneyimi yaşatıyor. Yakın gelecekte de Oculus ve sanal gerçeklik deneyimini ana akım kullanıcı kitlesine yaymayı hedefliyor. Bu noktada içeriğin önemli bir rolü olacak ve Facebook da 360 derece videolarla bu alanda önemli bir katkı sunacak. Ayrıca yine konferansta duyurulan Oculus destekli uygulama mağazası da içerik temini için büyük bir kaynak olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER