Teknoloji

Facebook sizden bloglamanızı istiyor

facebook-notes-180815

Facebook, yayıncılık dünyasına giderek daha büyük adımlarla yaklaşmaya devam ediyor. Şirketin hedefi doğrultusunda attığı büyük adımların en yenisi ise akıllara blog platformlarını getiriyor. Notlar bölümü için yeni bir tasarım hazırlayan Facebook, yayıncılık ve blog platformu Medium ile doğrudan rekabet edebilecek bir yapı oluşturuyor.

Artık Facebook Notlar bölümü aracılığıyla yapılan paylaşımlar daha geniş biçimde gösterilecek, büyük bir kapak fotoğrafı eşliğinde sunulacak, başlık ve yazılar daha rahat okunabilecek büyüklükte olacak. Sosyal paylaşım sitesi tarafından yapılan açıklamada yeni tasarımın henüz test aşamasında olduğu belirtilirken, yeni tasarım sayesinde Facebook üzerinden uzun yazı yazmanın ve okumanın kolaylaşacağının altı çizildi.

Facebook’un Notlar bölümünde uzun süredir neredeyse hiç değişiklik yapılmamıştı. Bir süre önce Notlar aracılığıyla oluşturulan blog yazısı benzeri paylaşımların Facebook duvarlarına gönderilmesine izin verilse de, durum güncellemelerindeki karakter limitinin artırılması sayesinde bu özelliğe pek ihtiyaç kalmamıştı. Notlar bölümü halen mevcut olsa da, hem yeni bir not oluşturmanın nispeten zahmetli olması hem de ortaya çıkan sonucun bir durum güncellemesinden pek farkı olmaması sebebiyle özellik pek tercih edilmez olmuştu.

Yeni tasarımla birlikte Facebook Notlar bölümünün eskiye kıyasla çok daha belirgin hâle gelmesi bekleniyor. İnsanları uzun blog yazıları yazmaya teşvik etmeyi amaçlayan Facebook, bu yazıların mobil cihazlarda daha hızlı açılmasını ve daha hızlı görüntülenmesini de hedefleri arasına yerleştirmiş durumda. Medium’un basın ve teknoloji dünyasında yarattığı etki göz önüne alınınca yerleşik bir kitlesi de bulunan Facebook’un benzer bir performansı sergilemesi muhtemel gözüküyor. Yeni Facebook Notlar formatının bir örneğini buradan görebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER