Teknoloji

Facebook Notlar’ı Medium benzeri tasarımla yeniden çıkardı

facebook-notlar-yeni-tasarim-280915-2

Facebook’un yayıncılığa yönelik ilgisi gelişerek artmaya devam ediyor. Bu ilginin son göstergesi ise sosyal paylaşım sitesi blog benzeri bölümü Notlar’ın yeniden tasarlanması oldu. Dağıtıma çıkan yeni tasarım, ilk olarak geçtiğimiz ay test çalışmalarının internete sızmasıyla görülmüştü. Facebook Notlar, böylelikle uzun yılların ardından ilk kez güncellenmişti.

Yeni Facebook Notlar tasarımı, aşina olanlara yayıncılık platformu Medium’u hatırlatacak cinsten. Notlara eklenen büyük kapak fotoğrafları ve yazı yoğunluğunun düşürülmesi Medium’u hatırlatan unsurlar oluyor. Facebook’tan yeni tasarıma ilişkin olarak yapılan açıklamada ise sosyal paylaşım sitesinin daima arkadaşlarla düşüncelerin paylaşılacağı bir yer olduğu ve Notlar’ın da bu paylaşım için anlamlı bir yol olduğu belirtildi.

facebook-notlar-yeni-tasarim-280915-1

Facebook Notlar’ın son kez güncellenmesinden bu yana sosyal paylaşım sitesi, herkese açık paylaşımlar için daha uygun bir mecraya dönüşmüş durumda. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, düzenli olarak 37 milyon takipçisiyle durum güncellemeleri paylaşırken, platformdaki diğer ünlüler de paylaşımlarını Notlar yerine durum güncellemeleri aracılığıyla gerçekleştiriyor.

Dolayısıyla yenilenen Facebook Notlar’ın başarıya ulaşması için ilk adımın Facebook yöneticilerinden gelmesi gerektiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER