Teknoloji

Facebook Notify uygulamasını kapatıyor

facebook notifyFacebook bundan 7 ay önce tanıttığı ve kullanıcılara favori yayıncılarından gelen bildirimlere abone olma imkanını sağladığı Notify uygulamasını kapatma kararı aldı. Aralarında CNN ve Bloomberg’in de bulunduğu 70’i aşkın yayın kuruluşu Facebook Notify uygulaması aracılığıyla takipçilerini günün önemli gelişmelerinden haberdar ediyordu. Notify kullanıcıları uygulamanın vedasını da yine bir bildirim aracılığıyla öğrendi.

Facebook Notify’ın temelinde yatan teknolojinin başka ürünlerin içine yerleştirildiğini belirtti. Söz konusu ürünler arasında başı ise sohbet robotları aracılığıyla haber dağıtımının test edildiği Messenger çekiyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada Notify’ın çıkışından bu yana bildirimlerin doğru yerde ve zamanda gönderilmesi konusunda çok şeyin öğrenildiği vurgulanırken, 900 milyonu aşkın kullanıcısı bulunan Messenger ile yayıncılara çok daha fazla insanı son dakika gelişmelerinden haberdar etme fırsatının sağlandığı ifade edildi.

Notify yayınlandığı andan itibaren Facebook’un deneysel çalışmalarından biri olduğu izlenimini vermişti. Bu uygulamadan amaçladığı dersi almışa benzeyen Facebook, kitlelere ulaşmak adına daima yeni yollar arayan yayıncıların karşısına Messenger’ın sohbet robotlarını sunmaya hazır gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER