Teknoloji

Facebook Nokia’nın Here haritalarını kullanmaya başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-here-facebook-050515

Here harita birimini Nokia’dan kimin satın alacağı teknoloji dünyasında cevabı en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Belirsizliğin devam etmesi, Here’ı yeni mecralara girmekten alıkoymuşa benzemiyor. TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, Facebook ve Nokia arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda Facebook’un mobil sitesinde ve Instagram ile Facebook Messenger’ın Android uygulamalarında Here haritaları kullanılacak. Sosyal paylaşım sitesi, kullanıcılarının paylaşımlarında gerçekleştirecekleri mekan etiketlemeleri için de Here’ın sistemlerinden faydalanacak. Facebook tarafından konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, değişikliğin daha tutarlı bir harita deneyimi sunma konusunda sosyal paylaşım sitesine daha fazla kontrol ve esneklik sağlayacağı belirtildi.

Nokia’nın Here haritalar birimine alıcı aradığına dair dedikodular geçtiğimiz aydan bu yana teknoloji kulislerinde konuşuluyor. 2008 yılında harita birimini satın almak için 8.1 milyar dolar ödeyen Nokia, arzuladığı kârdan çok uzak bir noktada kalmıştı. Yine de, Here’ın elinde bulunan devasa konum ve iş yeri verisi, Facebook’un ilgisini çekmişe benziyor. Nokia’nın satış için Apple, Amazon, Baidu, Sirius XM ve Alman otomobil üreticilerinden oluşan bir konsorsiyum ile görüştüğü iddia ediliyor. Here’ın bu şirketlerden birine satılması durumunda Facebook ile yapılan anlaşmanın akıbetinin ne olacağı henüz bilinmiyor.

Nokia halihazırda başka bir yeniden odaklanma sürecinin ortasında bulunuyor. Cihazlar ve Servisler birimini geçtiğimiz yıl Microsoft’a devreden Finli şirket, geçtiğimiz ay Alcatel-Lucent’i satın almak için anlaşmaya vardığını açıklamıştı. Alcatel-Lucent’in Nokia’ya devrinin 2016’nın ilk çeyreğinde tamamlanması beklenirken; şirketten gelen yalanlamaya rağmen, Nokia’nın 2016’nın son çeyreğinde akıllı telefon pazarına geri döneceği dedikodusu da sıklıkla gündeme geliyor.

İLGİLİ HABERLER