Teknoloji

Facebook’ta ne kadar zaman geçirdiğinizi artık görebilirsiniz

facebook gecirdigin sure

Facebook‘un kullanıcılarının mobil uygulamalarında ne kadar zaman geçirdiklerini gösteren bir özellik üstünde çalıştığı, geçtiğimiz haziran ayında ortaya çıkmıştı. Söz konusu araç için resmi duyuru ise ağustos ayında gelmişti. Facebook kullanıcılarının uygulamayla olan etkileşimlerini daha yakından izlemelerini mümkün kılan paneli sonunda faaliyete geçirdi.

Facebook’un çatısı altındaki Instagram’da söz konusu aktivite paneli, “Hareketlerin” ismi altında geçtiğimiz hafta kullanıma sunulmuştu. “Facebook’ta Geçirdiğin Süre” adıyla Facebook’a eklenen panel ise kullanıcıların son bir haftada sosyal ağın mobil uygulamasında ne kadar zaman geçirdiğini grafiklerin de yardımıyla gösteriyor. Bu panele erişmek için Facebook’un Android uygulamasında sağ üst köşede, iOS uygulamasında ise sağ alt köşede yer alan menü ikonuna dokunmak gerekiyor. Ardından bu menü içinde yer alan Ayarlar ve Gizlilik bölümüne gidildiğinde “Facebook’ta Geçirdiğin Süre” adını taşıyan panele erişilebiliyor.

Kullanıcılar bu panel üzerinden Facebook erişimleri için günlük bir süre sınırı belirleyebiliyor. Bu süreye ulaşıldığında kullanıcılar bir bildirim aracılığıyla uyarılıyor. Panelde uygulamada geçirilecek zamanı azaltmak için atılabilecek adımlar konusunda da öneriler sunuluyor.

Facebook aktivite kontrol paneliyle Apple ve Google gibi teknoloji şirketlerinin sağlıklı dijital yaşam konusundaki adımlarını takip etmiş oluyor. Apple iOS 12 ile, Google ise Android 9 Pie ile mobil cihaz sahiplerinin cihazlarıyla olan ilişkilerini düzenlemesine yardımcı olacak araçlar sunmaya başlamıştı. Facebook’un da kendi özel paneliyle bu yönde bir adım atması, teknoloji dünyasının cihaz bağımlılığı konusunu ciddiye aldığının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER