Teknoloji

Facebook Nascent Objects ile modüler cihazlara göz kırpıyor

facebook nascent objectsGoogle’ın modüler telefon girişimi Project Ara, cihazlarını farklı parçalarla zaman içinde iyileştirme konseptinden heyecan duyan kitle tarafından merakla beklenmişti. Ancak Google kısa süre önce projeyi sonlandırmış ve insanları bu rüyadan uyandırmıştı. Ancak bu olay teknoloji sektörünün modüler nesnelerden elini tamamen çektiği anlamına gelmiyor. Facebook, modüler elektronik cihazlar geliştiren Nascent Objects’i satın alarak donanım pazarına olan ilgisini farklı bir boyuta taşıyor.

Nascent Objects’in platformu, kullanıcılara kendi cihazlarını tasarlayıp üretebilecekleri bir sistem sunuyor. Sistem kullanıcılara ürünleri için geleneksel yöntemlerden daha uygun fiyatlar karşılığında prototip hazırlama şansını da sağlıyor. Böylelikle bir cihazın yaşam döngüsü içinde oluşturduğu atık miktarının da azaltılması amaçlanıyor.

Facebook Nascent Objects ile Building 8’e önemli bir değer kazandırıyor

Facebook, kısa süre önce yeni donanım birimi Building 8’i hayata geçirmiş ve birimin başına da Google’dan Regina Dugan’ı getirmişti. Dugan, Google bünyesinde de sıra dışı donanım projeleri üzerine çalışmıştı. Nascent Objects, Facebook’un Building 8 ile açtığı yolda ilerlemesi için önemli bir değer olacak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER