Teknoloji

Facebook’tan darbeci Myanmar ordusuna karşı yeni adım

facebook haber kaynağı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, darbe yaparak yönetime el koyan Myanmar ordusunun platformundan faydalanmasını engellemek için yeni adımlar atıyor. Reuters’in haberine göre; sosyal paylaşım sitesi, ordunun Facebook’taki en çok bilinen sayfasını “devam eden ihlâller” gerekçesiyle kapattı.

Facebook, kapatma kararını tetikleyen belli bir eylem olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmadı. Ancak açıklama, polisin darbeyi protesto eden iki kişiyi öldürmesinden kısa süre sonra geldi. Kısacası kan dökülmesiyle birlikte Facebook yeni bir adım daha atmışa benziyor.

Sosyal ağ, darbenin başı olan Myanmar Genelkurmay Başkanı Min Aung Hlaing ve diğer generalleri 2018’de engellemişti. Aynı yıl şiddeti öven yüzlerce Facebook sayfası da kapatılmıştı. Şirket, darbenin ardından Myanmar ordusuna ait sayfaların erişim alanını kısıtlamış ve darbe destekçisi içerikleri de kaldırmıştı.

Facebook Myanmar ordusunun sayfasını kapatsa da, bunun pek fazla etkisi olmayabilir. Ülkedeki internetin fişi darbeciler tarafından neredeyse tamamen çekilmiş durumda. Dolayısıyla Facebook’un yaptıklarını takdir edecek Myanmar vatandaşlarının büyük kısmı siteye ulaşamıyor. Yine de, ordunun baştan beri şiddet yanlısı olduğu ve Facebook’un harekete geçmekte geç kaldığına dair eleştiriler de yapılıyor.

İLGİLİ HABERLER