Teknoloji

Facebook’tan Musical.ly’e rakip servis

facebook lip sync live

facebook lip sync liveFacebook, platform üzerinde müziğin kullanım şekline yönelik iki büyük değişikliğin duyurusunu gerçekleştirdi. Bundan böyle kullanıcılar kişisel videolarına müzik ekleyebilecekler. Lip Sync Live adı verilen özellik için çeşitli parçalar arasında seçim yapabilecekler.

9 Mart itibarıyla Facebook’un elinde üç büyük plak şirketiyle yapılmış müzik lisans anlaşmaları bulunuyor. Şimdi kullanıcılar bunun yararını görüyor. Şirket kullanıcılara, kişisel videoları için milyonlarca parçanın yer aldığı katalog içinde müzik seçme imkanı sunuyor. Şu an için ABD’de sunulan bu imkanın yakında küresel seviyeye çıkarılması hedefleniyor. Ne var ki, buna yönelik bir yol haritası henüz açıklanmadı.

Ayrıca Facebook, Musical.ly ya da Dubsmash gibi popüler uygulamaların yaptıklarından yola çıkarak, Lip Sync Live adı verilen yeni bir özellik duyurdu. Facebook, bu özelliği şimdilik belirli ülke pazarlarında test ediyor. Mevcut olan yüzlerce parça arasında şimdilerde popüler olan bazı örnekler de bulunuyor. Lip Sync Live’da yer alan “With” seçeneği sayesinde arkadaşlar da videolara davet edilebiliyor. Kamera efektleri ile farklı arka planlar veya diğer yaratıcı dokunuşlar eklenebiliyor.

Eğer Lip Sync Live sizin için aktif durumdaysa, Canlı bir video başlattığınızda bunu bir seçenek olarak göreceksiniz. Daha sonra listeden istediğiniz parçayı seçebilir, açıklama ekleyebilir veya diğer özelleştirmeleri yapabilirsiniz. Yayın sırasında arkadaşlarınız dudak eşleştirmesi yaptığınız parça ve sanatçı ismini de ekranda görebilecek, sanatçıyı Facebook’ta takibe alabilecek.

Facebook, daha fazla müzik entegrasyonunun yolda olduğunun müjdesini de verdi. Bunların arasında Facebook Hikayelerine müzik ekleme imkanı da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER