Teknoloji

Facebook mühendislik ekibinin patronu yeni özellikleri test ederken kullanıcı tepkisini baz aldıklarını açıkladı

Facebook’un mühendislik biriminin başındaki isim olan Andrew Bosworth, yayınladığı blog yazısı ile Facebook’un işleyişine dair ilgi çekici bilgileri kamuoyu ile paylaştı. Üniversiteden mezun olduktan sonra yaklaşık 1,5 yıl Microsoft’ta çalışan Bosworth, Facebook’un ”erken yayınla, sık yayınla” ilkesine alışmasının zaman aldığını belirtti. Microsoft’un Facebook’un tam tersi bir anlayışa sahip olduğunu dile getiren Bosworth, Mark Zuckerberg sayesinde kendisinin de Microsoft anlayışını bir kenara bıraktığını ifade etti.6 yıldır bu görevde olan Bosworth, yazısında sosyal ağın değişiklikleri nasıl bu kadar hızlı test edip yayınladığına ilişkin ipuçları da verdi.

Bosworth, Facebook’un gerçekleştirdiği testler ile aldığı kullanıcı tepkisinin önemli bir ölçü birimi olduğunu dile getirdi. Haber kaynağındaki hikayeleri daha sonra okuyabilme özelliğini örnek olarak gösteren Bosworth, halihazırda sadece bazı kullanıcıların bu özelliği test ettiğini söyledi. Bosworth, şirketin sürekli yeni özellikleri test ettiğini ve bu özellikler içinde çöpe gidenlerin ya da rafa kaldırılanların sayısının da yayınlananlar kadar çok olduğunu ifade etti. Bosworth, bir dönem için mantıklı gelmeyen özelliğin belli bir süre sonra daha işlevsel olabileceğini belirtti.

Bosworth, 2006’da kısa bir süre kullanılan ama sonra rafa kaldırılan Pulse’ı örnek olarak gösterdi. Facebook kullanıcılarının arkadaşları arasında hangi kitap ve filmin popüler olduğunu görmelerini sağlayan özellik için Bosworth ”ileride bir gün yeniden karşınıza çıkabilir” ifadesini kullandı. Facebook’un yeni özelliklerinin kullanıcılar tarafından test edilmeden evvel ilk etapta şirket çalışanlarının oluşturduğu farklı ekipler tarafından test edildiği de yine Bosworth tarafından dile getirildi. Bosworth, Facebook’un sürekli yeni özellikler yayınladığını düşünmenin de biraz yanlış olduğunu ve yapılan çoğu şeyin güncelleme olduğunu belirtti. Duygular ile uğraştıklarını söyleyen Bosworth, insan beğenisinin her zaman rakamlara dökülemeyeceğinin altını çizdi.

İlgili >> Facebook

İLGİLİ HABERLER