Manşetler

Facebook MSQRD uygulamasını satın aldı

facebook msqrd

Facebook kullanıcıları yakında Haber Kaynaklarında yeni yüzlerle karşılaşabilir. Sosyal paylaşım sitesi, Belaruslu Masquerade tarafından geliştirilen popüler yüz değiştirme uygulaması MSQRD’yi satın aldığını açıkladı. Ülkemizde de yoğun ilgi gören MSQRD, selfie’lere canlı video efektleri ekleme ve kullanıcıların yüzünü başka bir ünlünün yüzüyle değiştirme gibi yeteneklere sahip. MSQRD haberi bir blog yazısı aracılığıyla duyururken, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg de eğlenceli bir paylaşımla anlaşmayı doğruladı.

Taking a break from coding to welcome the MSQRD team to Facebook!

Posted by Mark Zuckerberg on Wednesday, 9 March 2016

Facebook tarafından satışa ilişkin olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada ise MSQRD uygulamasının video için dünya çapında bir görüntüleme teknolojisi sunan muhteşem bir uygulama olduğu belirtildi ve Facebook’un video deneyimini geliştirmek için çalışmayı sürdüreceği ifade edildi.

Masquerade’in açıklamasında ise ekibin Facebook’a katılmaktan dolayı duyduğu mutluluk dile getirildi. Şirket, teknolojisini Facebook’un 1.6 milyar kullanıcısına sunmaya hazır olduğunu belirtmekten de geri kalmadı. Facebook MSQRD için ne kadar ödedi henüz bilinmiyor, ancak MSQRD’in iOS ve Android uygulamalarının bağımsız varlıklarını koruyacağı şimdiden açıklanmış durumda.

Facebook son zamanlarda kendi görüntü ve video araçlarını geliştirmek için ayrı bir mesai harcıyor. Satın almanın ardından MSQRD özelliklerinin bazı Facebook servislerine entegre edilmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER