EğlenceManşetler

Facebook Moments uygulamasıyla artık video paylaşımı da yapılabilecek

facebook moments

Facebook Moments uygulaması, geçtiğimiz haziran ayında kullanıcıların arkadaşlarıyla fotoğraf paylaşımını kolaylaştırma amacıyla yayınlanmıştı. Yayınlanan son güncellemeyle kapsama alanı biraz daha genişleyen uygulamayla artık video paylaşımı da gerçekleştirilebilecek.

iOS ve Android versiyonları bulunan Moments, yüz tanıma teknolojisinden faydalanarak akıllı telefonların film rulosunu tarıyor ve belli arkadaşların yüzünü tespit ediyor. Bu kişileri otomatik olarak etiketleyen uygulama, kullanıcıların fotoğraflarını etiketlenen kişilerle kolayca paylaşmasını mümkün kılıyor.

Moments için Facebook’un yüz tanıma teknolojisi önemli bir temel teşkil etse de, video paylaşımı konusunda söz konusu teknolojiden faydalanılmıyor. Kullanıcıların video paylaşımı için arkadaşlarını otomatik olarak etiketlemek gerekiyor. Uygulama tarafından hazırlanan ve fotoğrafların birleştirilmesinden oluşan slayt gösterileri de yine uygulama üzerinden paylaşılabiliyor.

Moments’ın kullanıcılar tarafından benimsenmesi için yoğun bir çaba harcayan Facebook, hem Haber Kaynağında uygulamanın reklamını yapmış hem de mobil cihazlardaki fotoğraf eş zamanlama özelliğinin yerine Moments’ı indirmek için kullanılabilecek bir bağlantı yerleştirmişti. Bu çabaların sonuç verdiğini belirten şirket, geçtiğimiz yıldan bu yana Moments aracılığıyla 400 milyondan fazla fotoğrafın arkadaşlar arasında paylaşıldığını açıklamıştı.

Moments, Facebook’un kullanıcılarının tüm ihtiyaçlarına yanıt verme konusundaki hedeflerini gerçekleştirmesinde önemli bir yer tutuyor. Mesajlaşma konusunda Facebook Messenger ve WhatsApp ile etkinlik gösteren Facebook, fotoğraf paylaşımını söz konusu servisler üzerinden de gerçekleştirebilse de, Moments gibi uygulamalarla kullanıcılara düşen iş yükünü azaltmayı amaçlıyor. Ancak uygulamanın yüz tanıma teknolojisinden faydalanarak film rulosunu taramasının bazı kullanıcıları rahatsız ettiği gerçeğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER