Teknoloji

Facebook Moments uygulamasının fişini çekiyor

facebook moments

Facebook Moments 2015 yılında çıkmış, sizin ve arkadaşlarınızın fotoğraflarını kolaylıkla paylaşmanızı sağlayacak pratik bir yol sunmuştu. Facebook’un yüz tanıma yazılımı sayesinde fotoğraflardaki kişiler kolaylıkla tespit ediliyor ve fotoğraflarınızı onlarla paylaşmanıza izin veriliyordu. Ne yazık ki, bu uygulamanın geliştirilme çalışmaları ileri gidemedi. CNET‘in haberine göre Facebook da, Moments uygulamasının fişini 25 Şubat’ta çekeceğini duyurdu.

Moments, Facebook’un daha fazla kullanıcıyı kucaklama yolundaki ilginç bir girişimiydi. Ancak uygulama fotoğrafların Facebook ile olan bağlantısını düzgün şekilde kuramadı. Bu da uygulamanın bir süre sonra unutulmasına neden oldu. Facebook, arkadaşlarınızın kim olduğu ya da doğum günlerinin ne zaman olduğu gibi kullanıcı bilgilerini uygulamada kullandı, ancak Moments üzerinde paylaşım kullanıcıların yeteri kadar ilgisini çekmedi. Kullanıcılar fotoğraflarını Facebook’tan veya Google Fotoğraflar gibi başka servislerden paylaşmayı tercih etti.

Bu arada ilginçtir ki Facebook gibi, kullanıcı verilerini toplamayı her şeyin üstünde tutan bir şirket, Moments üzerinden insanların fotoğraflarını toplamaktan vazgeçiyor. Ancak Moments ortadan kalksa da, bunun teknolojisinin Facebook’un ana uygulamasına entegre edilmesi muhtemel görünüyor. Facebook’a göre, Moments’ın kapatılmasının nedeni, yeteri kadar fazla insanın bu uygulamayı kullanmaması. Ancak madalyonun öteki yüzüne bakarsak, Facebook insanların bir özelliğe çok fazla ilgi göstermesini hiçbir zaman öncelik hâline getirmiyor.

Facebook, Moments’taki fotoğraflarını dışa aktarmak isteyenler için bir araç geliştirdi. Kullanıcılar bunları özel albümler hâlinde ana Facebook hesaplarına taşıyabilirler ya da cihazlarına indirebilirler. Kullanıcıların fotoğraflarını indirmek ya da Facebook hesaplarına transfer etmek için mayıs ayına kadar süreleri bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER