Teknoloji

Facebook’un yeni fotoğraf uygulaması Moments’ı Avrupa’da indirmek mümkün olmayabilir

facebook-moments-160615-4

Facebook, bu hafta içinde Moments adını verdiği yeni fotoğraf uygulamasını ABD’de yayınlamıştı. Uygulamanın diğer ülkelerde ne zaman yayınlanacağı merak edilse de, uygulamanın kısa vadede Avrupa’da yayınlanması pek mümkün gözükmüyor. Facebook Moments’ın uygulama mağazalarına giriş yapamamasının altında 2012 tarihli, politik bir karar yatıyor.

Avrupa Komisyonu, 2012 yılında Facebook’un “etiket öneri” ve “yüz tanıma” sistemlerini kullanmayı bırakması yönünde karar almıştı. Facebook söz konusu kararı asla tam olarak uygulamasa da, Avrupa Birliği’nin yasa yapıcıları da aldıkları karardan vazgeçmemişti. Avrupa Birliği’nin yaklaşımı, kullanıcıların film rulosunu tarayan ve fotoğraflarda yüz tanıma işlemi gerçekleştiren Facebook Moments’ın Avrupa’da yayınlanmasına engel oluyor.

Facebook’un Avrupa politikaları sorumlusu Richard Allan, Moments’ın ancak Facebook ve İrlanda Veri Komiserliği arasında bir anlaşma yapılması durumunda Avrupa Birliği üyesi ülkelerde yayınlanabileceğini belirtti. AB yetkililerinin yüz tanıma ve etiket önerme özelliği için bir çıkış mekanizması oluşturulmasını istediğini söyleyen Allan, henüz bu tarz bir mekanizma geliştirilmediği için Avrupa’da söz konusu özelliklerin sunulmadığını hatırlattı ve bu mekanizma geliştirilmeden Moments’ın Avrupa’da boy göstermesinin pek mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER