Manşetler

Facebook mobil uygulamasında açık kablosuz ağları bulma aracını test ediyor

facebook mobilFacebook mobil uygulamasında kullanıcıların herkese açık kablosuz ağları bulmalarına yardımcı olacak bir aracı test ediyor. Söz konusu aracın varlığına ilk olarak Facebook’un iOS uygulamasında rastlandı. The Next Web’de yer alan habere göre, özelliğe menüdeki “Wi-Fi Bul” seçeneği aktive edildiğinde erişilebiliyor.

Sosyal paylaşım sitesi, söz konusu özelliğin varlığını VentureBeat’e yaptığı açıklamayla doğruladı. Şirketin açıklamasında, bu özellik sayesinde kullanıcılara sevdikleri insanlara ve değer verdikleri deneyimlere bağlı kalmalarında yardım edileceği belirtildi. Söz konusu özellikle yakındaki mekanlarda bulunan açık kablosuz ağların kullanıcılara gösterildiği de bir kez daha hatırlatıldı.

Özellik aktive edildiğinde Facebook, kullanıcının o anki konumunun yakınlarındaki ücretsiz Wi-Fi sunan mekanları harita üzerinde görebilecek. Ücretsiz kablosuz ağ gösterimi, mekan bilgileri üzerinden gerçekleştirilecek. Kullanıcılar harita üzerinden mekanın çalışma saatlerini de öğrenebilecek. Mekanın kablosuz ağ adı ve nasıl bir hizmet verdiği de mekan bilgileri arasında gösterilecek.

facebook mobil wi-fiFacebook mobil veri paketi bulunmayan kullanıcıları sevindirecek bir işe imza atıyor

Facebook son zamanlarda canlı video yayını konusunun üstüne bir hayli odaklanmış durumda. Dolayısıyla sosyal paylaşım sitesinin bu tarz bir hamle yaparak ücretsiz kablosuz ağların keşfini kolaylaştırması, oldukça doğru bir hamle niteliği taşıyor. Gelişmekte olan ülkelerdeki kullanıcılar da, Facebook’un son zamanlardaki hedef kitlesi içinde önemli bir yer tutuyor. Bu grubun mobil veriye erişiminin sıkıntılı olduğu da biliniyor. Dolayısıyla Facebook’un kablosuz ağları bulmayı kolaylaştırması, bu kullanıcı grubunu sevindirecek bir adım niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER