Teknoloji

Facebook mobil uygulamasına oyunlar için özel sekme ekledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook mobil uygulamasına oyunlar için özel bir sekme ekledi. Bu sekme sayesinde kullanıcılar Facebook’taki oyun içeriklerini rahatlıkla keşfedebiliyor. Facebook bu sekmenin kendisi için önemini göstermek adına hem kenar çubuğuna ekliyor hem de ana ekrandaki navigasyon çubuğuna özelleştirmeyle yerleştirilebilecek seçenekler arasında sunuyor.

Bu yeni bölüm, Facebook’un Instant Games başlığı altında sunduğu oyunları oynamak için bir merkez işlevi görecek. Kullanıcılar burada oyun oynamanın dışında oyun yayınlarını da bulup izleyebilecek. Oyun sekmesi sayesinde Facebook’taki oyun gruplarını keşfetmek ve bunlara katılmak da kolaylaşacak.

Bu hamleyi Facebook’un büyük oyun pazarından pay kapmak için attığı bir adım olarak değerlendirmek yanlış olmayacaktır. Ancak Twitch ve YouTube’un oyun yayınlarındaki etkinlikleri sayesinde hakimiyet kurdukları bu alanda Facebook’un özel bir sekme sunmaktan daha fazlasını yapması gerekiyor gibi görünüyor.

Facebook mobil uygulamasına eklediği oyun sekmesinin dağıtımını yavaş yavaş gerçekleştiriyor. Dolayısıyla bu sekmenin henüz tüm kullanıcıların karşısına çıkmamış olabileceğini belirtmek gerekiyor. Facebook bir yandan da bağımsız oyun uygulamasının beta testlerine Android’de başlamış durumda. Dolayısıyla Facebook’un oyun açılımının yeni başladığını söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER