Manşetler

Facebook mobil uygulamalarına çevrim dışı Haber Kaynağı ekliyor

facebook iphone

facebook-iphone-6-teknoblog-080715

Facebook mobil uygulamalarını kullananlar, artık çevrim dışı olsalar bile tek paylaşım kaçırmayacak. Mobil uygulamalarının Haber Kaynağında değişikliğe gideceğini açıklayan Facebook, böylelikle kullanıcıların bağlantının zayıf olduğu durumlarda bile paylaşımları görmesini sağlayacak. Kullanıcılar diledikleri takdirde paylaşımlara yorum da yazabilecek. Yapılan yorumlar tekrar çevrim içi olunduğunda otomatik olarak Facebook’ta paylaşılacak. Şirketten yapılan açıklamada, yapılan değişikliklerin hem yetersiz internet bağlantısından muzdarip olanları hem de metro, tünel veya kalabalık bir yerde bağlantı problemi çeken kullanıcıları rahatlatacağı belirtildi.

Facebook mobil uygulamalarında kullanıcının indirdiği ancak görüntülemediği paylaşımların kaydını tutacak. Kullanıcılar çevrim dışı olduğu anda uygulama söz konusu paylaşımları Facebook’un uygunluk algoritmasına göre ekrana getirecek. Kullanıcılar tekrar çevrim içi olduğunda ise Haber Kaynağı otomatik olarak Facebook’un sunucusundan yeni hikayeler alacak ve bu hikayeler normalde olmaları gerektiği gibi gösterilecek.

Facebook mobil uygulamaları çoktandır başlatılmalarının ardından okunmamış paylaşımları hesaba katıp bunları Haber Kaynağı yenilendiğinde veya aşağıya doğru inildiğinde kullanıcının karşısına çıkarıyor. Şirket, kullanıcılar gün içinde iyi bir internet bağlantısına sahipken hikayeleri otomatik olarak alabilmesini sağlayacak bir özelliği de test ediyor.

Facebook kullanıcıları çevrim dışıyken hikayeleri beğenip paylaşabiliyordu. Artık bu formülün içine yorumlar da eklenecek. Tekrar bağlandıkları zaman yorumları otomatik olarak yüklenecek. Yapılan açıklamada, bu özelliğin de, Haber Kaynağı değişiklikleri gibi, kademeli olarak test edildiği dile getirildi.

Facebook’un söz konusu özelliklerle gelişmekte olan pazarlardaki varlığını biraz daha artırmayı hedefliyor. Bu değişiklikleri, Internet.org girişimiyle bağlantılı biçimde değerlendirmek de yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER