Manşetler

Facebook mobil platformlarda konu tabanlı akışları test ediyor

facebook iphone

facebook mobil

Facebook mobil uygulamalarında ana Haber Kaynağının yerini alacak konu tabanlı akışları test ediyor. Sosyal paylaşım sitesi, geçtiğimiz ekim ayında bazı kullanıcılarına web üzerinde özelleştirilmiş akışlar görme imkanı sağlamıştı. Halihazırda test edilen yeni haber akışları, bu testin ikinci aşaması olarak değerlendirilebilir.

Yeni mobil tasarımda Facebook’un Paper uygulamasının işleyiş biçiminden fazlasıyla ilham alınıyor. Söz konusu uygulama, kullanıcıların takip ettikleri kişiler ve sayfalar tarafından yapılan paylaşımları otomatik olarak sınıflandırıyor. Geleneksel Haber Kaynağını, “Stil”, “Seyahat”, “Manşetler” gibi başlıklar taşıyan ekstra akışlar destekliyor ve kullanıcılar bu akışlara küçük bir parmak hareketiyle ulaşabiliyor.

Facebook tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, “İnsanlar özel olarak ilgilendikleri konular hakkında Facebook üzerinde daha fazla içerik görmek ve sohbete katılmak istediklerini ilettiler. Biz de insanların takip ettikleri kişiler ve sayfalara ait daha fazla içerik görmelerini sağlayacak konu tabanlı yeni akışları test etmeye başladık.” ifadeleri kullanıldı.

https://twitter.com/jasonwstein/status/681872601283719169/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Facebook yeni akışları test etmesini yanı sıra, birkaç aydır üzerinde çalıştığı “Marketplace” özelliğini de daha fazla kullanıcıya ulaştırıyor. Kısaca “Alışveriş” olarak adlandırılabilecek bu özellik, daha öncesinde mobil uygulamanın ana sekmesi içine gizlenmişti. Özellik, Avustralya’da “Local Market” ismiyle mobil uygulamada bir sekme kazanmıştı.

ABD’de küçük bir kullanıcı grubunun görebildiği “Marketplace” sekmesi, Avustralya’dakinden farklı olarak Facebook kullanıcılarına sadece yakınlarındaki alışveriş seçeneklerini göstermekle sınırlı kalmıyor. Daha geniş çaplı bir alan içinde ürün aramayı sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER