Eğlence

Facebook mobil oyunları satın almadan önce denemeyi mümkün kılacak

facebook yalan haber
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Play Instant sayesinde Android kullanıcıları bir oyunu satın almadan önce deneyebiliyor. Google söz konusu özellik çerçevesinde geçtiğimiz ay oyunculara 6 oyunu satın almadan deneme imkanı vermişti. İnternet devinin bu hamlesi, başka şirketlere de ilham vermiş gibi görünüyor. Facebook mobil oyunların satın alınmadan önce denenmesine yönelik çalışmalar yapıyor.

Sosyal paylaşım sitesi, hâli hazırda Haber Kaynağı içinde oynanabilir oyun reklamlarını test ediyor. Hâli hazırda yaklaşık 24 geliştiricinin bu testlerde Facebook’a eşlik ettiği söyleniyor. Şirketin bu teknolojiyi reklam ağına da dağıtmayı planladığı ve yıl içinde tüm reklam verenlerin bu özellikten yararlanabileceği de belirtilen noktalar arasında yer alıyor.

facebook mobil oyunFacebook’un bu konsepti sevmesine çok da şaşırmamak gerekiyor. Yapılan bir araştırma, katılımcıların yüzde 79’unun bir şeyi öğrenmek adına bir metni okumak yerine video izlemeyi tercih ettiğini gösteriyor. Başka bir araştırma ise insanların interaktif reklamlarla statik reklamlara kıyasla yüzde 47 oranında daha fazla çalıştığını ortaya koyuyor. Bu rakamlar geliştiricileri Facebook’un testine ikna etmek için yeterli olmuşa benziyor.

Facebook mobil oyunları satın almadan önce denemeye imkan verecek reklamlar konusunda F8 geliştirici konferansında daha detaylı bilgi verecek gibi görünüyor. F8 konferansı kapılarını 1 Mayıs’ta San Jose’de açacak.

İLGİLİ HABERLER