Manşetler

Facebook mobil ortamda içerik şikayeti ve güvenlik mekanizmalarını iyileştirdi

Masaüstü web sitesindeki deneyimi mümkün olduğu kadar mobilde de yaşatmayı arzulayan Facebook mobil web sitesi ve uygulamaları ilgilendiren birtakım güvenlik özelliklerini duyurdu. Bundan böyle Facebook kullanıcıları uygulama veya mobil site üzerinden zararlı veya spam niteliğindeki yazı ve fotoğraflarla ilgili şikayette bulunabilecek. Bunun için ekranın sağ üst köşesine yerleştirilmiş olan butona dokunmak ve “Haberi veya spamı şikayet et” seçeneğini takip etmek yeterli olacak. Mobil ortamda spam olarak işaretlediğiniz her içerik Facebook’un masaüstü versiyonunda da aynı şekilde değerlendirilecek.

Code Generator (Kod Üreticisi) olarak adlandırabileceğimiz diğer yenilik ise Android uygulamasında çalışıyor ve yeni bir cihazda Facebook’u kullanırken cihazın kimliğini doğrulamaya olanak sağlıyor. Code Generator’ın güzel tarafı kullanıcının hücresel şebeke bağlantısı zayıf olsa ve SMS alamasa bile Facebook uygulaması yardımıyla yeni cihazlarda giriş onayını almak çok daha kolay hâle gelecek. Code Generator tarafından üretilen kod her 30 saniyede bir değişiyor, bu da izinsiz kullanıcıların hesabınıza erişmesinin önüne geçiyor.

Son olarak, Facebook mobil ortamda geri yükleme sürecini biraz daha iyileştirdi. Artık kullanıcılar hesap kilitleme, güvenlik ayarlarını değiştirme, bir hesabı şifre adımlarını izleyerek kurtarma işlemleri telefondan gerçekleştirilebiliyor. Sosyal Yetkilendirme Aracı bile artık mobil uygulama üzerinden çalışır hâle geldi. Halbuki önceleri tüm bu gelişmiş güvenlik özellikleri Facebook’un masaüstü uygulaması üzerinde çalışıyordu. Sadece mobil cihaz üzerinden Facebook’a erişenlerin sayısının bir hayli arttığını gören sosyal ağ devi bu gibi uygulamalarla onların deneyimini daha iyi seviyelere, mümkün olduğu kadar masaüstü web sitesine eşdeğer hâle çıkarmayı amaçlıyor.

İlgili – Facebook

İLGİLİ HABERLER