Teknoloji

Facebook mobil haber kaynağı ve kullanıcı çıkışı sayfalarına reklam alacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Halka açılma sürecini geçtiğimiz ay başlatan Facebook, daha fazla para kazanmak için yeni arayışlar içinde. Şirket, site içinde reklam yerleştireceği yeni bölümleri açıkladı. Bundan böyle Facebook’un mobil web sitesinin haber kaynağı bölümünde reklamlar görmeye başlayacağız. Ayrıca reklamverenler Facebook’un kullanıcı çıkış sayfalarına da reklam verme fırsatına sahip olacak. Bu iki yeni reklam alanı nisanda açılacak.

Bu arada Facebook, Teklifler (Offers) adı verilen yeni bir özellik de tanıttı. Facebook içinde kullanılacak yeni bir hikaye türü olan Teklifler bölümü altında kuruluşlar Facebook’taki sayfaları üzerinden indirimleri veya promosyonları paylaşabilecek. Şirketin söylediğine göre bu reklam araçları sayesinde kuruluşlar sayfalarını beğenen kitlenin yüzde 50’sine ulaşma şansı bulacak. Bu araçların yokluğunda söz konusu oran yüzde 16’da kalmaktaymış.

Para kazanmaya bakan Facebook’un sayfaları içine yerleştirdiği reklam alanlarının sayısı artıyor. Tamam, para kazanmasına, sahip olduğu kullanıcı kitlesinden ekonomik olarak yararlanmasına bir şey demiyoruz, ancak bunun dengesini iyi ayarlaması ve kullanıcılarını reklama boğmaması gerekiyor.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER