Manşetler

Facebook mobilde bir milyar günlük kullanıcı sayısını ilk kez geçti

facebook

facebookSevin ya da sevmeyin, Facebook çok büyük bir dünya. Bu gerçeği inkâr etmek mümkün değil. Gezegendeki en büyük sosyal ağın açıkladığı 2016 üçüncü çeyrek finans raporunda ortaya dökülen rakamlar oldukça etkileyici görünüyor. Ancak onlardan bir tanesi var ki, Facebook için diğerlerinden daha önemli olabilir. O da sadece mobil cihaz üzerinden ziyaret edenlerin günlük aktif kullanıcı sayısının Eylül 2016’da 1.09 milyara ulaşmış olması.

Böylelikle dev sosyal ağ ilk kez siteye sadece mobil cihazlardan erişen, başka herhangi bir erişim kanalı kullanmayan kullanıcılar bazında bir milyarlık aktif kullanım sayısını geçmiş oluyor. Toplam rakam ise bundan daha da yüksek seviyeye çıkıyor. Masaüstünün de dahil olduğu diğer tüm erişim platformları hesaba katıldığında günlük aktif kullanıcı sayısı 1.18 milyara ulaşıyor. Eylül 2016’ya ait aylık rakamlara baktığımızda, 1.66 milyar aylık aktif kullanıcı sayısı sadece mobil cihazlar üzerinden kaydedilirken, tüm platformlarda toplam sayı 1.79 milyara çıkıyor.

Söz konusu tablo, dünya üzerindeki tüm insanların yüzde 13’ü aşkın bir kısmının Facebook’a mobil cihazları üzerinden her gün bağlandığını gösteriyor. Bunların yüzde 92’lik bir kısmı ise günlük olarak sadece mobilden ziyaret ediyor.

 

Tüm bu kullanıcılar Facebook’un kasasına daha fazla reklam parasının girmesini sağlıyor. Facebook, mobil reklamlardan gelen gelirin, yılın üçüncü çeyreğindeki tüm gelirlerin yüzde 84’ünü oluşturduğunun altını çiziyor. Burada yıldan yıla yüzde 78’in üstünde bir artış durumu söz konusu. Toplamda ise, geride kalan üç aylık dönemde 6.8 milyar dolar reklam geliri elde etti ve bundan 2.38 milyar dolar toplam kâr kaydetti.
İLGİLİ HABERLER