Manşetler

Facebook mobil bildirimleriyle kullanıcılarına çevrelerine dair bilgiler sunacak

facebook-bildirim-sekmesi-271015

Facebook’un mobil deneyiminde bildirimler önemli bir yer tutuyor. Sosyal paylaşım sitesi, mobil bildirimlerinde gerçekleştireceği değişikliklerle burayı kullanıcıların etraflarında olup bitenden haberdar olmasını sağlayacak bir haber merkezine dönüştürmeye hazırlanıyor.

Yenilenen ve kapsamı genişletilen bildirimler sekmesinde kullanıcılar arkadaşlarının hayatındaki önemli gelişmeleri ve katıldıkları etkinliklerle birlikte beğendikleri sayfalar doğrultusunda maç skorları veya başlamak üzere olan TV programları gibi bilgileri görebilecek. Sinema ve restoran gibi mekanlara veya kullanıcıların bulundukları konuma ilişkin hava durumu bilgilerine de bu sekme üzerinden erişilebilecek. Yenilenen Facebook mobil bildirimlerinin akıllara kısmen de olsa Google Asistan’ı getirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Kapsamı genişletilen Facebook mobil bildirimleri, iOS ve Android cihazlara zaman içinde kademeli olarak dağıtılacak. Dolayısıyla yenilenen sekmeyi hemen göremeyenlerin biraz sabırlı olması gerekiyor. Facebook’un bu özelliğin sunduğu bilgilerin kapsama alanını genişletmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

Mobil bildirimler için hazırlanan bu değişiklik, Facebook’un Haber Kaynağının eskisi kadar önemli olmadığının farkına vardığını gösteriyor. Özellikle kaçırılmaması gereken haberlerin iletilmesi için bildirimler sekmesi daha doğru bir tercih gibi gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER