Eğlence

Facebook mobil uygulamaları üzerinden 360 derece fotoğraf çekme imkanı sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook mobil 360Facebook kullanıcılarına 360 derece fotoğraf yükleme ve görüntüleme desteği sunmaya 1 yılı aşkın bir süre önce başlamıştı. Şirket şimdi bu desteğe 360 derece görüntü kaydını da ekliyor. Bundan böyle Facebook mobil uygulamaları üzerinden, üçüncü taraf bir uygulama veya kameraya ihtiyaç duymadan, 360 derece fotoğraf çekilebilecek.

Telefonlarda hâli hazırda yerleşik 360 derece kameralar bulunmuyor. Dolayısıyla uygulama üzerinden fotoğraf çekme süreci, telefonların kamera uygulamalarıyla panorama çekim yapma sürecine benziyor.

Uygulama içinden 360 derece fotoğraf çekebilmek için Haber Kaynağı’nın en üst kısmına gitmek ve “360 Fotoğraf” butonuna dokunmak gerekiyor. Ardından ekranda beliren grafiği merkezde tutarak kendi etraflarında yavaş biçimde bir tur atarak çekim işlemini gerçekleştirebiliyor. Süreç tamamlandığında fotoğraf için başlangıç noktası seçiliyor. Tüm bu adımların ardından fotoğraf yayınlanabiliyor. Dileyen kullanıcılar çektikleri 360 derece fotoğrafı kapak fotoğrafı olarak da ayarlayabiliyor.

Facebook mobil uygulamalarıyla 360 derece video kaydı imkanı sunmuyor

Facebook’un iOS ve Android uygulamaları üzerinden şu an için sadece 360 derece fotoğraf çekilebiliyor. Video kaydı içinse hâlâ Samsung Gear 360, Insta360 veya Nikon KeyMission 360 gibi bir kameraya ihtiyaç duyuluyor.

İLGİLİ HABERLER