Teknoloji

Facebook beyzbol maçlarını canlı yayınlayabilir

facebook business suite e-ticaret

facebook mlbBeyzbol ülkemizde olmasa da, aralarında ABD’nin de bulunduğu pek çok ülkede en popüler sporlar arasında yer alıyor. ABD Ulusal Beyzbol Ligi (MLB) de en çok ilgi gören organizasyonlar arasında başı çekiyor. Facebook MLB maçlarını canlı yayınlayarak canlı yayın konusundaki açılımını yeni bir boyuta taşımayı amaçlıyor.

Gelen haberlerde Facebook ve MLB yönetiminin anlaşma ihtimali şu an için “yüzde 50” olarak niteleniyor. Son zamanlarda canlı yayınlar konusunda agresif adımlar atan Facebook için ABD’nin en çok ilgi gören spor dallarından birinin maçlarını canlı yayınlamak yerinde bir adım niteliği taşıyor. Sosyal paylaşım sitesi, kısa bir süre önce İspanya 1. Futbol Ligi La Liga’da cuma günü oynanacak maçları La Liga sayfasından şifresiz olarak yayınlamaya başlamıştı.

Facebook’un en büyük rakiplerinden biri olan Twitter, ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi (NFL) maçlarını canlı olarak yayınlıyor. Perşembe akşamı oynanan maçların canlı yayınlanması, Twitter’ın sıkıntılı durumu içindeki az sayıdaki parlak noktadan biri olarak göze çarpıyor.

Facebook MLB yayınlarına haftada bir maç ile başlayabilir

Facebook’un ilk etapta haftada bir MLB müsabakasını yayınlayabileceği, daha sonra bu sayının artabileceği düşünülüyor. Yayıncılık konusuna giderek ısınan Facebook’un başka ülkelerde başka spor organizasyonları için benzer adımlar atıp atmayacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER