Teknoloji

Facebook Messenger’ın grup mesajlaşma işlevlerine odaklanan ve okundu bilgisi getiren güncellemesi yayınlandı

Facebook, mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger’ın hem iOS hem de Android versiyonlarını güncelledi. Güncellemelerle birlikte beklenen video sohbet desteği gelmedi, yine de Messenger’ı BlackBerry Messenger ve iMessage karşısında daha rekabetçi hâle getirecek çeşitli eklentiler yapıldı.

1.7 numaralı yeni versiyona yapılmış en önemlli eklenti okundu bilgisinin alınması oldu. Bir mesajın altında yer alan “seen” veya Türkçe mealiyle “okundu” bilgisi sayesinde karşı tarafın gönderdiğiniz mesajı okuduğundan emin olacaksınız. Bu işlev grup mesajlaşmalarında da işe yarıyor, grup üyelerine gönderdiğiniz mesajın her bir birey tarafından okunduğu bilgisi size gönderiliyor. Bir kişinin yazı yazmakta olduğunu gösteren üç noktalı işaret de değişiklikler arasında yerini aldı, artık grup mesajlaşmalarında bile karşı taraftan mesaj gelip gelmeyeceğini daha net biçimde görme fırsatına sahipsiniz. Öte yandan artık bir mesaja eklenen konum bilgisi genel sohbet görünümü üzerinde de görüntülenebiliyor. Halbuki daha önce kullanıcıların başka bir ekrana geçip bu bilgiye erişmesi gerekiyordu.

Gelen bu güncellemelerle birlikte Facebook Messenger üzerinden haberleşmenin daha verimli hâle geldiğini söyleyebiliriz. Tabii, bu değişikliklerde Facebook’un 2011 yılında satın aldığı grup mesajlaşma uygulaması şirketi Beluga’nın payı olduğu da bir gerçek. Facebook Messenger’a video sohbet desteğinin veya doğal iPad uygulamasının ne zaman geleceği konusundaysa henüz net bir bilgi yok.

İlgili – iTunes App Store
İlgili – Google Play Store

İLGİLİ HABERLER